Tarım ve HayvancılıkÇalıştayı yapıldı

Tarım ve HayvancılıkÇalıştayı yapıldı

Tarım ve HayvancılıkÇalıştayı yapıldı

Tarım ve Hayvancılık konuşuldu

Kırıkkale Öğretmenevinde ‘Tarım ve Hayvancılık' konulu Çalıştay yapıldı. Çalıştayda Kırıkkale'de tarım ve hayvancılık masaya yatırıldı.

GENİŞ KATILIM OLDU

Yapılan Çalıştaya Vali Kolat, İl Genel Meclis Başkanı Şerafettin Atalay, Ticaret Borsa Başkanı Harun Sümer,  Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Öztürk, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş,  Yahşihan OSB Başkanı Nurettin Aydın, Çevre Şehircilik İl Müdürü Turgut Çiçek, TMO Şube Müdürü Muharrem Belen, Ziraat Odası Başkanları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Cemal Karakoç, Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Yusuf Bostancı, Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, Akademisyenler ve Meclis Üyeleri katıldı.

SULAMA YATIRIMI ÖNEMLİ

Toplantı açılışında bir konuşma yapan Harun Sümer; Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu olarak yaptıkları çalışmalardan, borsaya kazandırdıkları kalite belgelerinden bahsederek Kırıkkale tarımına katkısı olacak hayvan pazarı, mezbaha, İPARD desteklemeleri ve bölgesel teşviklerle ilgili taleplerini iletti. Vali Ali Kolat  tarım sektöründe ciddi gelişmeler olduğunu söyleyerek ülkemizle ilgili GSMH, ihracat ve üretim hasılası değerleri hakkında bilgi vermiştir. Ülkemizin tarımsal üretim hasılası olarak Avrupa'da 1. Dünyada 7. Sıraya geldiğini söylemiştir. Eski Sivas Valilerinden Halil Rıfat Paşa tembihnamelerinde adı geçen patates yetiştiriciliğine Sivas Valiliği sırasında önem verdiklerini ve bugün Sivas'tan patates ihracatı yapılır noktaya gelindiğini söylemiştir. Kırıkkale'nin tarım ve hayvancılık için iyi bir potansiyele sahip olduğunu, İlimizin bağcılık, kavun ve ceviz yetiştiriciliğine uygun olduğunu, sulama yatırımlarıyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

PLAKET VERİLDİ

Ayrıca Kırıkkale'de tarımsal destekler, sigorta ve üretim değerleriyle ilgili bilgiler vermiştir. Mezbaha konusunda gerekli çalışmaları yürüttüklerini sözlerine eklemiştir. Çalıştayın yapılmasını sağlayan Ticaret Borsasına ve katılımcılara teşekkür etti. Çalıştayda; tescil işlemlerinde ilk 3'e giren Ahmet Türksoy, Kudret Altınok, Adem Elidemir, bitkisel üretimde örnek çiftçi Veysel Kızmaz, hayvansal üretimde örnek çiftçi Oğuzhan Türkmen'e, Vali Ali Kolat  ve Protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Açılış konuşmaları ardından panele geçilmiştir. Panelde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, TMO Şube Müdürü Muharrem Belen, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Erat, Delice MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kamil Kara, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı iç denetmenlerinden Bahadır Topal ve Ticaret Borsa Başkanı Harun Sümer görev aldı.

İLERİ NOKTAYA TAŞINMALI

Panelistler Kırıkkale Tarım ve Hayvancılığının mevcut durumu ve daha ileri bir noktaya taşınması için alınması ve yapılması gereken çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirilmişlerdir. Kamuoyunda İPARD destekleri olarak bilinen Tarım ve Hayvancılığa yönelik desteklerin İlimiz tarım ve hayvancılığına olacak katkılarını vurgulamışlardır. Yapılacak çalışmalarda Tarım ve Hayvancılık Çözüm Platformu”nun işlevsel bir şekilde yürütülmesi gerektiği söylendi. Çalıştay katılımcıların sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli