Anahtar Kelimeler:

Evleri Ziyaret Ediliyor

Evleri Ziyaret Ediliyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğrenci Koçluğu Projesi kapsamında Yunus Emre İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencilerinin evleri tek tek ziyaret edilmeye başlandı. Çalışmanın amacı Kırıkkale’de öğrenci başarısı ile eğitimdeki başarıyı artırmak…

 

Ev Ziyaretleri Yapılıyor

Ev ziyaretlerinde öğrencilerin ders yaptıkları ortam görülüyor ve SBS hakkında bilgiler veriliyor. Yapılan ev ziyaretinde öğrenci koçu tarafından ailelere ne yapmaları ve nasıl davranmaları gerektiği konularında velilere ayrıntılı bilgiler aktarılıyor. Dün akşam düzenlene geziye Okul Öğrenci Koçu Abdullah Morgül, Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürü Haydar Öcal,  yardımcıları Aydın Bozbıyık ve Osman Duran katıldı.  Müdür Öcal öğrenci koçluğu hakkında şu bilgileri verdi:

 

Amacı Anlatıldı

“Başarılı ve mutlu bir birey yetiştirmek için öğrenciyi çalıştırmak hiç durmadan çalıştırmak ve daha fazla çalıştırmaktan yapılabilecek daha büyük bir hata yok. Maalesef bazı anne babalar hatta bazı eğitmenler bile bu yanlışa düşerek çocuğu çok gereksiz bir stresin altına sokuyor. Bazen başarılı bile olsa son derece mutsuz bir kişilik ortaya çıkıyor ve bunun failleri sonradan çok şaşırıyorlar. Bu çocuk nasıl oldu da böyle oldu? Maalesef bu soru cevabı kendi içinde barındırıyor. Öğrenci koçunun bir numaralı görevi öğrencinin motivasyonunu yüksek tutmaktır.

 

Başarı Sağlanması İçin

Öğrenci koçu bildiği onlara öğretim tekniğinin yanı sıra öğrencinin moralini yüksek tutmak stresten uzaklaştırmak ve verimliliğini zirveye taşımakla mükelleftir. Öğrenci koçu genel olarak öğrencinin okul ders ve sınava hazırlık durumu ile ilgilenir. Gerekli planları yapar ve stratejileri çizer. Öğrencinin psikolojik durumunu stabilize etmek koçun en önde gelen görevleri arasındadır. Bu tek başına o kadar önemlidir ki sınavı kazanması üzerinde ana belirleyici faktördür diyebiliriz.”



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı