Anahtar Kelimeler:

Bu Nasıl Bir Anlayış!

Bu Nasıl Bir Anlayış!

Son zamanlarda otla yatıp, çöple kalkar olduk. Bu ülkede ilaca reklam yasağı var ama ilaçtan daha şifalı olduğu iddia edilen otlara yasak yok!...

 

Tam Bir Rezalet

Türkiye genelinde son zamanlarda ilginç bir durum yaşanıyor. Aynı konu Kırıkkale için de geçerli. Türkiye’de ilaç reklamı yasak. Ancak şifalı olduğu ileri sürülen otlar ve bu otlardan yapılan haptan tutun şampuana kadar bir çok ne olduğu bilinmeyen ürünün reklamına ve alenen satışına yasak yok. Televizyonlarda her gün dakikalarca, hatta saatlerce şifalı olduğu söylenen otlar ve bitkilerin reklamı yapılıyor.

 

Öyle Abartılıyor Ki!

Bu iş öyle abartılıyor ki, otlar ve kimi bitkiler, ilaca karşı alternatif olarak sunuluyor. Türkiye’de tam anlamıyla alternatif bir tıp geliştiriliyor. Ancak, bu bitkilerin sağlıklı olup olmadığı, gerçekten bir işe yarayıp yaramadıkları bilinmiyor. Bitkileri satanlar tıp uzmanları değil. Aralarında tıpçı olan var ama bunların çoğunluğu sıradan insanlar. Tıpçıların da bu işi ticaret haline getirdikleri biliniyor. Birkaç ay önce televizyonlarda bitki satan popüler bir doktorun sahtekarlıkları yazılı ve görsel basında yer almıştı. O doktor ortadan kayboldu, yerine ise bir başkası çıktı.

 

Kırıkkale’de De Var

Kırıkkale’de de bu bitkilerden satın alanların sayısı bir hayli fazla. Patta bu bitkilerin satışını yapanların sayısı da fazla. Tam anlamıyla millete ot ve çöp satıyorlar. Bu işe Sağlık Bakanlığı bakmadığı için de başıboşluk yaşanıyor. İşin sorumluluğunun Tarım Bakanlığında olduğu kaydediliyor. Çünkü iş ot ve çöp işi!... Vatandaşların sağlığı ile oynayanlar bu işten para kazanıyor. Sağlık konusunda ise çözüm yok. Televizyonlar yayınlardan para kazanıyor, doktor kisvesi adı altında bu işi yapanlar da satıştan…

 

Bal Saçmalığı

Bu arada ilginç de bir durum yaşanıyor. Normal şartlarda tüketimi ve satışı az olan bal bile şifa kaynağı olarak gösteriliyor. Basit bir gıda maddesi olan balı keşfetmiş durumda kimi uyanıklar. Balın aslında müthiş bir şifa kaynağı, her derde deva bir ilaç olduğu öne sürülerek, yani resmen sahtekarlık yapılarak millet kandırılıyor. Son günlerde televizyonlarda bu gibi yayınlar artarken, vatandaşlar da bu saçmalıklara artık bir son verilmesini istiyorlar.

 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı