Anahtar Kelimeler:

Atalay Açıkladı

Atalay Açıkladı

Başbakan Yardımcısı Atalay, Terör ile ilgili konuda en güçlü koordinasyonun yürüdüğü bir dönem yaşandığını belirtti.

 

Terör İçin Açıklama

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye de terör ile ilgili konuda en güçlü koordinasyonun yürüdüğü bir dönem yaşandığını belirterek, "Bütün kurumlarımız, bütün bakanlıklarımız hepsi tek vücut, yek vücut, herkes verilen görevini en iyi şekilde yapıyor ve terör ile mücadele çok başarılı şekilde yürüyor. Türk Silahlı Kuvvetler`inde yeni komuta kademesinin değişmesi, istihbarat teşkilatındaki yeni yaklaşım, hepsi bu koordinasyonu kolaylaştıran unsurlardır. Bugün o verimi biz alıyoruz" dedi. Operasyonlarının kış ayında da süreceğine dikkat çeken Atalay, terör sorunun çözümü için güvenlik tedbirleriyle birlikte sosyal projelerin de hayata geçirileceğini söyledi.

 

Hepsi Tek Vücut

`Terör ile Mücadele Yüksek Kurulunun Başkanı benim` diyen Atalay, "Türkiye`de terör ile ilgili konuda en güçlü koordinasyonu yürüdüğü dönemi yaşıyoruz. Bütün kurumlarımız, bütün bakanlıklarımız hepsi tek vücut, yek vücut, herkes verilen görevini en iyi şekilde yapıyor ve terör ile mücadele çok başarılı şekilde yürüyor. Hatta değerlendirmelerde şöyle deniliyor, `Bugün en etkili koordinasyon yürüyor.` Türk Silahlı Kuvvetler`inde komuta kademesinin değişmesi, istihbarat teşkilatındaki yeni yaklaşım, hepsi bu koordinasyonu kolaylaştıran unsurlardır. Bugün o verimi biz alıyoruz" diye konuştu.

 

Kışın Da Sürecek

Anayasa çalışmasına seçimden sonra başladıklarını ve Türkiye`nin yeni anayasa ile pek çok sorunun çözümünü bulacağını kaydeden Başbakan Yardımcısı Atalay şunları söyledi: "Ama seçimden sonra bölücü terör örgütü hızlı şekilde terör olaylarını başlattı. Hatta düşünün Ağustos`ta Ramazan ayında terör saldırıları oldu. Ramazan ayında bile terör artınca yurt içinde ve yurt dışında çok ciddi bir operasyon dönemini başlattık. Oturduk düşündük. Yeniden çalıştık, yeni bir entrenge strateji belirledik. Şu anda yurt içinde ve yurt dışında, sınır ötesinde operasyonlar etkili şekilde sürüyor. Bu devam edecek ve kışın da kesilmeyecek. O yaz döneminde terör yapan, askerimizi, polisimizi, vatandaşımızı şehit eden terör örgütüne cevabı hızlı, etkili şekilde şu anda veriliyor ve çokta verimli gidiyor."

 

Terör Bitecek

Terörle mücadeleyi daime entegre bir stajreji olarak gördüklerini de kaydeden Atalay, "Sadece güvenlik tedbirleri ile terör ile irtibatlı sorunları çözemeyeceğimizi biliyoruz. Onun içinde yine sosyal projelerimiz, yine demokratikleşme projelerimiz hepsi devam ediyor ve edecek. Bir yandan güvenlikle ilgili tedbirlerimiz sürerken bir yandan diğer boyutlarını çalışıyoruz. Çok ciddi gelecek döneme ilişkin neler yapacağımız konusunda çalışmalarımız var. Özellikle bu süreçte hukukun dışına hiç çıkmadık, çıkmıyoruz. Bu operasyonlarda sivil vatandaş, normal hayatını yaşayan vatandaş asla zarar görmemiştir, görmeyecektir. Vatandaşın hakkını, hukukunu tamamen koruyoruz. Ama terör örgütü mensubu da cezasını görüyor ve görecektir. Bu ikisini çok iyi ayırıyoruz. İnşallah Türkiye de bu sorunlar çözülecektir. Ben inanıyorum AK Parti döneminde biz bunları çözeceğiz" diye konuştu.

 

Yeni Bir Paket

Şu anda silahını bırakıp teslim olan terör mensuplarına farklı muamele yapıldığını da kaydeden Atalay, "Teslim olan terörist sayısında her gün artış oluyor, bu potansiyel artıyor. Ben eminim yürüttüğümüz bu süreç içinde getireceğimiz yeni demokratikleşme projeleri içinde bu sorunun sonuna doğru yaklaşacağız. Yani bu konuyu bütün boyutları ile en ayrıntılı ve ciddi şekil de çalıştığımızı bilmenizi isterim" dedi. Yeni bir demokratikleşme paketi üzerinde çalıştıklarını da kaydeden Atalay, şöyle konuştu:

 

Terörle Mücadele

"Terörle Mücadele Kanunu`ndan, Türk Ceza Kanunu`na, sistemin hızlandırılmasını sağlayan yeni bir paket üzerinde çalışıyoruz. Bunu açıklamıyoruz, ayrıntıya hiç girmiyoruz. Çünkü çalışma safhasındayız. Ama bu demokratikleşme paketimizin önemli olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu paketin özünde şunu göreceksiniz. Şiddet içermeyen her düşünce Türkiye de serbest olacak. Şiddete yol yok, geçit yok. Ama şiddet içermeyen her düşünce daha özgür olacak. Özgürlükleri genişletme, demokratikleşme, insan hakları boyutu, bizim misyonumuzdur."

 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli