Anahtar Kelimeler:

Demiryolu Koleksiyonu

Demiryolu Koleksiyonu

Kırıkkale Yahşihan Demiryolları İstasyon Şefi İzzet Demir`in demiryolunda kullanılan eşyalardan yaptığı koleksiyon ilgi odağı oldu.

 

Koleksiyonu Var

Kütahya`nın Alayurt ilçesi demiryolları şefliğinde hareket memuru olarak işe başlayan Demir, değişik illerdeki demiryollarında görev aldı. Bu sırada kullanılmayan demiryolundaki eşyaları hatıra olarak saklamaya başladı. 27 yılda biriktirdiği eşyalar ile kendine mini bir koleksiyon oluşturdu. Demir, istasyon şefi olarak çalıştığı Kırıkkale`deki odasında camlı büfede sergilemeye başladı. Eski eşyaları merak eden vatandaşlar, zaman zaman görmek için gelmeye başladı. Demir, en çok 1983 yılında ilk hareket memuru olarak kullandığı şapka ve fosforlu işarete gözü gibi bakıyor.

 

Büyük İlgi Görüyor

Dört çocuk babası Demir, yıllardır gözü gibi baktığı eski demiryollarının malzeme ve eşyalarını toplayıp gururla sakladığını ve bunların zamanla koleksiyon haline geldiğini söyledi. Yahşihan`ın kendisi için dönüm noktası bir istasyon olduğunu açıklayan Demir, "Çünkü Yahşihan ilçesinde kurulan istasyon Cumhuriyet döneminin ilk istasyonlarından biridir. Ddy`nda çalışmak heyecanlı ve güzel bir olgudur. Vatandaşların bizim üstümüzde hakları vardır. Yaptığız işi temiz yapıp insan hayatlarını ön planda tutmak gerekir." dedi.

 

Açıklama Yaptı

Çalıştığım bütün yerlerde teknoloji ve modernleşme hızla gerçekleştiğini belirten Demir, "Demir yollarında kullanılan bazı eşyalar demir baştan düşürülüp atıl vaziyete geliyordu. O zaman gelecekte yeni nesillere ve çocuklarıma gösterecek bir anı olsun diye eşyaları biriktirmeye başladım. Şimdi ise biriktirdiğim eşyalar beni maziye taşıyor." diye konuştu.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false