Anahtar Kelimeler:

Herkese Uyarı Yaptı

Herkese Uyarı Yaptı

Kırıkkale Müzisyenlerini Koruma-Yaşatma-Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği-(MÜYA-DER) Başkanı Adnan Seçal düğün yapacaklara ve müzisyenlere uyarılarda bulundu

 

Korsana Hayır

Müzisyenler Derneği Başkanı Adnan Saçal, kaçak müzisyenlerden yakındı. Müzisyen temini için düğün sahiplerinin derneklerine müracaat etmelerini, ya da derneğe üye olan müzisyen arkadaşları tavsiye Eden Saçal, düğün öncesi kaparo alarak düğün günü geldiğinde düğüne gitmeyen korsan müzisyenlerin olduğunu ve düğün sahiplerinden şikâyetlerin geldiğini dile getirdi.

 

Sesi Yükseltmeyin

Müziğin sesini aşırı yükseltmekle eğlence olunmayacağını, diğer insanların durumlarını da düşünmek zorunda olduklarını belirterek,"Düğün sahiplerinin ve müzisyenlerin bu kurallara uymalarını bekliyoruz. Aksi takdirde cezaları uygulanması söz konusudur" dedi. Saçal, müzisyenleri bu konuda uyardı. Ses kirliliğinin önlenmesi için düğün sahiplerinin ve müzisyenlerin biraz daha hassas olmasını isteyen Saçal, "Cuma günü Cuma Namazı sonrasında düğünlerin başlayıp, Pazar gününe kadar devam edecektir.

 

Saatlere Dikkat!

Cumartesi günü sabah 11.00`da Pazar günü ise 12.00`dan itibaren ve gece de 23.00`da çalmamaları gerekmektedir. Hafta içi yapılan düğünler içinde aynı saatler ve kurallara uyulacaktır. Bizde düğün sahiplerinden bu uygulamalara anlayış göstermelerini, müzisyen arkadaşlarımızın da bu saatlere uyulmasını istiyoruz. Bu saatten sonra ceza uygulanacağını düşünerek her şeyi tadında bırakmak, saygı göstermek gerekiyor" dedi.

 

Müzisyenlere Çağrı

Derneğe üye olan müzisyenlerin ehliyetlerini (KİMLİKLERİNİ) almak için, derneğe gelmelerini söyleyen Saçal, “Derneğe üye olmak isteyen, din, dil, ırk, mezhep ayırt etmeksizin telli, vurmalı, nefesli ve elektronik müzik aletleri çalan tüm müzisyen arkadaşlarımızı derneğimize bekliyoruz. Müzisyenlerinde düğün sezonu açılmadan, biran önce başvuru yapmalarını, aksi takdirde korsan müzisyenlerin önüne geçemeyiz” dedi.

 

Ehliyetsizleri Tutmayın

Saçal, “Bu sektörde çok arkadaşımız bulunmaktadır. Ama her yıl olduğu gibi bu sene de korsan olarak düğün çalan arkadaşlarımız çıkacaktır. Derneğimize üye olan müzisyen arkadaşlara verdiğimiz ehliyetleri var. Üye olmayan arkadaşlarda biran önce üye olsunlar ehliyetlerini (KİMLİKLERİNİ) alsınlar. Bizim düğün sahiplerinden özellikle isteğimiz bu işten ekmeğini kazanmayan kişileri tutmasınlar" ehliyetleri olan müzisyenleri tutsunlar” diyerek açıklamalarını noktaladı.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false