Anahtar Kelimeler:

Sert Tepki Gösterdi

Sert Tepki Gösterdi

Türkiye Irak sınırında 35 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili Beşir Atalay hükümet adına Meclis`i bilgilendirdi. Meclis Genel Kurulu`nda konuşan Atalay, BDP`li Hasip Kaplan`ın `Bakanların bana can borcu var` sözlerine çok sinirlendi

 

Açıklamada Bulundu

Atalay, `Bu Meclis`in içindeki biri oradan tehdit ediyor. Gelmesinler milletin elinde silah var diye.Devlet her yere gider. Biz sizin gidemeyeceğiniz yerlere de gideriz. Hiç kimse bir daha böyle bir söz etmesin.` diye konuştu. İşte Atalay’ın konuşması: “Hükümetimiz olayı öğrenir öğrenmez hemen harekete geçmiştir. Olayın tüm yönleriyle araştırılması talimatı verilmiştir. Olayın hemen ardından hukuk devleti olmanın gereği olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. 19 Ağustos`tan itibaren sınırötesi hava harekatı devam etmektedir. Hedefler iki tür tespitle vurulmaktadır. Önceden istihbaratı ve koordinatları takip edilmiş araştırmalar sonrasında harekat yapılmaktadır. İkincisi ise terör örgütünün geçiş güzergahları insansız hava araçları tarafından kontrol altında tutulmaktadır ve gerkeli kontroller yapıldıktan sonra işlem yapılmıştır. TSK ve Genelkurmay Başkanlığı`nın da açık bir tutum sergilediğini görüyoruz ve bu noktayı özellikle ifade etmek isterim.

 

İkazlar Yapıldı

İHA da istihbarat kaynaklarından biridir. Bu görüntüler anlık olarak izlenmektedir. Hedefin analizi yapılmakta ve süratli koordinasyon sonrası uygun vasıtalarla hedef ateş altına alınmaktadır. 28 Aralık 2011 gecesi Irak sınırından sınırımıza bir gurubun yaklaşması üzerine önce uyarı ve ikaz yapılmıştır. Herhangi bir ikazın gelmemesi ve gurubun aynı intikale devam etmesiyle gurup ateş altına alınmıştır. Sinaf-Haftanın bölgesi bölücü örgütün lojistlik ihtiyacını sağlayan Şırnak bölgesindeki karakollara saldırmalarda kullanılan alanın olması, Kandil ve Zap bölgesine gönderilecek örgüt elemanlarının buralarda toplanılması, bölgedeki telsiz konuşmalarından artış olması, bugüne kadar bu kadar kalabalık kaçakçılık ekibinin bulunmaması, Aktütün, Gediktepe, Hantepe, Çukurca  saldırılarını yük hayvanlarıyla ülkemize sızan örgütün gerçekleştirilmesi sonrası bölgedeki hedef ateş altına alınmıştır.

 

Kaplan’a Çık Kızdı

Üşüyen teröriste parkasına veren, saatlerce mağaradaki teröristi ikna etme gayretine giren güvenlik birimlerini aceleci olmakla suçlamak büyük talihsizliktir. Kastı mahsusa bulunduğu beyanları bir kez daha kınıyorum ve bunları aklı selime davet ediyorum. Bugün vatandaşı öne alan bir ülke var. Eskiden yapılan işkenceleri faili meçhulleri araştıran bir iktidar var. Devlet vatandaşını kazanmak için çalışıyor. Devletimizin kurumlar arasındaki eşgüdüm ve uyumu hiç bu kadar olmamıştı. Ben o köylülere teşekkür ediyorum. Helikopter kalktığı için kalamadık ama büyük bir sofra hazırladılar bize. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. O halkın Kaymakam`a yönelik hiç bir saldırısı olmamıştır. O köylüler kaymakamla ilgili üzüntülerini ifade edip durdular. Bu Meclis`in içindeki biri oradan tehdit ediyor. Gelmesinler milletin elinde silah var diye.Devlet her yere gider. Biz sizin gidemeyeceğiniz yerlere de gideriz. Hiç kimse bir daha böyle bir söz etmesin.”



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false