Anahtar Kelimeler:

Cenaze Evi

Cenaze Evi

Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesindeki Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi`nde meydana gelen patlamada ölen işçilerden Salih Erkeç ve Samet Aygar`ın baba evlerinde yas var.

 

İki Çocuk Babası

İki çocuk babası Salih Erkeç`in babası Celal Erkeç, evinin önüne kurulan çadırda taziyeleri kabul etti. Celal Erkeç, yaptığı açıklamada, olay sırasında Kocaeli`de olduğunu, telefonla oğlunun yaralı olduğunu bildirdiklerini belirtti. Erkeç, "Buraya geldiğimde öldüğünü öğrendim. Oğlum işinden memnundu. 22 yıllık tecrübesi vardı. Daha önce Ankara`da çalışıyordu, yeni bölüm açılınca buraya geldi. Yaramız çok derin, çok perişanız. Yetkililer, cenazemizi bugün teslim edeceklerini söyledi" dedi.

 

Tepki Gösterdi

Ölen işçilerden Samet Aygar`ın baba ocağına da taziyeye gelenler oldu. Aygar`ın ağabeyi Alpay Aygar, son olarak Yılbaşı akşamı görüştüğü kardeşinin, ayrılırken "vedalaşırcasına" kendisine el salladığını kaydederek, "Üç ay önce işe giren kardeşim dershaneye yazılıp, KPSS`ye hazırlanacaktı. İyi bir puan alarak, başka bir işe girmeyi planlıyordu. `İşim çok ağır` diyordu. 3 ay önce işe girmiş tecrübesiz birini gece vardiyasında böyle riskli yerde nasıl çalıştırıyorlar, anlamadım" diye konuştu.

 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli