Anahtar Kelimeler:

MESAJ MI ŞOV MU!

MESAJ MI ŞOV MU!

 Kırıkkale Milli Eğitim Toplantı Salonunda MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu tarafından Kırıkkale’deki yatırımcı, müteşebbis, iş adamı ve sanayi imalatı yapan esnaflara MKE konusunda sunum yapıldı. Genel müdür, “Kırıkkale’de bizimle çalışan olmadığı için işlerimizi dışarı veriyoruz. Gelin birlikte çalışalım” dedi.

Toplantı Yapıldı

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın önerisi ile MKE tarafından Kırıkkale’deki sanayici, müteşebbis, iş adamı ve sanayi imalatı yapan esnaflara MKE konusunda sunum yapıldı. TSO ile MKE’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği toplantıya, Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, MKE Genel Müdürü Ünal Önsipahioğlu, TSO Başkanı Cemalettin Akdoğan, MKE fabrikalarının müdürleri ve az sayıda iş adamı katıldı.

Toplantı Yorumu

Genel müdürün Şubat ayında görevi sona eriyor. Bakanlar Kurulu onay verirse görev süresi uzayacak. Bunun öncesinde Kırıkkale’de ilk kez böylesi bir toplantı yapması dikkat çekti. Önsipahioğlu’nun şov yaparak ve Kırıkkale’ye çağrıda bulunarak siyasilerin dikkatini çekmeye ve görev süresini uzatmaya çalıştığı konuşuluyor. İşte o toplantının gündemi…. 

Mke Bir Ekoldür

Toplantının açış konuşmasını yapan TSO Başkanı Akdoğan, “Bu toplantının amacı MKE’nin Kırıkkale’ye faydalarını araştırmak. Nasıl faydalı olabileceğini ortaya koymak. Kırıkkale için MKE önemli” dedi. Akdoğan’dan sonra MKE’nin durumu, üretimi ve dışarıya verdiği işleri konusunda sunum yapan Genel Müdür Ünal Önsipahioğlu, “Bu fabrikalar Fatih Sultan Mehmet zamanında kurulmuştur. Ana gövde aynı ama zaman içinde güncel değişiklikler olmuştur. MKE’nin ağırlık merkezi Kırıkkale’dir. Türk savunma sanayisi için yapılmıştır. Sanayimizin lokomotif ruhudur. Okul ve ekoldür aynı zamanda. Rusya dağılınca bir boşluk yaşamıştır. 2003 yılında ise değişimler ve reorganizasyonlar olmuştur. 

İşler Başka Yere Gider!

Bu tarihten itibaren kurumun yeni yol haritası çizildi. Benim dönemimle birlikte sivil üretimler kaldırıldı. Savunma sanayine yönelik üretim artırıldı ve buna ağırlık verildi. Ağırlığımızı askeri hatlara verdik. MKE’nin yaşaması için, bunu istiyorsak, kurumu geliştirmeliyiz. Böle yaptık. ARGE çok önemli, bunu geliştiriyoruz. Kurum bazı işler haricinde bütün işlerini dışarı veriyor. 1124 adet alt yüklenicimiz var. Fakat Kırıkkale’de yok. İşlerimizi Kırıkkale’ye vermek istiyoruz. Kızarlarsa kızsınlar ağırlığı Kırıkkale’ye vereceğiz. Gelin birlikte çalışalım, üretelim. İş adamları, müteşebbisler harekete geçsin. Siz almazsanız işleri, biz mecburen Çorum’a, Antep’e ve başka yerlere vereceğiz” dedi. 

Kırıkkalelilere Çağrı

Bu konuda Kırıkkalelilere çağrı yapan genel müdür, “Bunu görün ve buna göre hareket edin. Bir çok işimiz dışarı gidiyor. Önemli olan kalite standardını yakalamak. Örneğin namluyu Adapazarı’nda bir firmaya kaplama yaptırıyoruz. Neden Kırıkkaleliler yapmasın, Kırıkkale bunu neden yapmıyor? Geçen sene 61 ülkeye ihracat yaptık. İhracat, üretim ve karlılık rakamları artıyor. Biz devletten hiçbir şey almıyoruz. Karlı bir kurumuz. Kendimiz üretiyor, satıyor ve maaş dağıtıyoruz. Ayrıca kâr ediyoruz. MKE 600 milyon lira sermayeli bir kurum. 2011’de 422 milyonluk bir ciro rakamına ulaşıldı. Üretim ve satış 2007’den bu yana sürekli artıyor. Son altı yıldır da bir artış var. Çalışanlarına aylık 130 milyon lira ödeme yapıyor.  

Sizler Harekete Geçin

MKE dünyanın bir numaralı markası olacak bu alanda. Biz alt yükleniciler ile çalışıyoruz. Kırıkkale’de de alt yükleniciler arıyoruz. Bunun için harekete geçin. Çağrı yapıyoruz. Bu yılki proje rakamı toplamı 943.2 milyon lira. Tüm fabrikaların projeleri bunlar. Ben bunları Kırıkkale’de Kırıkkaleliler ile yapmak istiyorum. Bizim ağırlık merkezimiz burası. Müteşebbisler, sanayiciler harekete geçsin. Üniversite ile tekno kent çalışması içine girdik. Üniversite ile işbirliği yaptık. Sizler harekete geçerseniz, hem siz kazanır, hem de Kırıkkale ve ülkemize kazandırırsınız” dedi. 

Bunu Değerlendirelim

Toplantının sonunda Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz’da bir açıklamada bulanarak, “Kendimizi geliştirmeliyiz. Başarılı sanayici ve iş adamlarına ihtiyaç var. Herkes harekete geçmeli. Elimizde MKE gibi önemli bir imkan var. Bunu değerlendirelim” dedi. Vali Hakan Yusuf Güner ise, “Bu şehir geçekten gelişiyor. Kurumları da gelişiyor. Sanayi sektörünü tabana yaymalıyız. Bu toplantılar bu amaçla yapılıyor. Bunu değerlendirelim” dedi. Toplantı sanayici ve iş adamlarının MKE yöneticilerine yönelik soruları ile devam etti. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false