Anahtar Kelimeler:

Mahalleli Okumak İçin Bir Araya Geliyor

Mahalleli Okumak İçin Bir Araya Geliyor

 Kırıkkale’nin Yahşihan İlçesi TOKİ Şehit Piyade Onbaşı Murat Sıktı İlköğretim Okulu’nda mahalle sakinleri okumak için bir araya geliyor.

7’DEN 70’E HERKES KATILDI

7’den 70’e herkesin katıldığı okuma programında mahalleliler, daha çok bilgi edinmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

TOKİ Şehit Piyade Onbaşı Murat Sıktı İlköğretim Okulu Müdürü Osman Saraçoğlu ve 16 öğretmenin organizasyonuyla gerçekleşen okuma programı sonunda en fazla kitap okuyan vatandaşlara kitap hediye edilecek. İlk yarı tatilinde de devam eden okuma programının okul açıldıktan sonrada devam edileceği söylendi.

OKUMA YARIŞMALARI BAŞLADI

Okumanın yaşının olmayacağını ifade eden TOKİ Şehit Piyade Onbaşı Murat Sıktı İlköğretim Okulu Müdürü Osman Saraçoğlu, mahallede okuma yarışmalarının başladığını söyledi.

Yaşlısından gencine, çocuğundan ihtiyarına herkesin sabah saatlinde okula gelerek kitap okumaya başladığını açıklayan Saraçoğlu, “İlk yarı tatilinde öğretmenlerimiz memleketlerine gitmedi.

Gelen insanlara okuma alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor. Buda bizi mutlu ediyor. İnsanların bu programlar sayesinde boş zamanlarını kitap okuyarak geçirdiğini öğreniyoruz.” dedi.

HERKES KİTAP OKUSUN

Program sonunda en çok kitap okuyanlara yine kitap hediye edeceklerini açıklayan Saraçoğlu, “Bazen mahallelilerin bizden önce okula gelerek ellerinde kitaplarla bizi beklediğini görüyoruz. Bunları görünce hedefimize ulaşmanın mutluluğunu tadıyoruz.

Herkes kitap okusun.” diye konuştu. Kitap okumadan önce elişi yaparak ve televizyon izleyerek boş zamanını değerlendirdiğini söyleyen Türkan Karakoç (60), “Öğretmenlerin okuma kampanyası başlattıklarını duyunca bende bu kampanyaya katıldım. Şimdi haftada bir kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumanın tadını 60 yaşından sonra vardım. Herkese kitap okumayı tavsiye ediyorum.”dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli