Anahtar Kelimeler:

Umre Kafilesi Yolcu Edildi

Umre Kafilesi Yolcu Edildi

 için İl Müftülüğüne Teşekkür ettiler. Müftülüğün uygulamalı ve faydalı seminerler yaparak Umre yolculuğuna kendilerini hazırladıklarını dile getirdiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı`nca organize edilen 2012 yılı umre programı ile Kırıkkale’ den Ekonomik uzun süreli umre tipinden 103 umreci adayı kutsal topraklara dualar ve salâvatlar eşliğinde uğurlandı

Müftü Konuşma Yaptı

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Bekir Gerek, “Kainatın efendisi sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (sav),Medine’yi Münevvere’de kendini ziyaret edecek ümmetini beklemektedir. Sizlerin selamına mukabele edecek ve hoşnut olacaktır. Sizler Mekke’de Allah’ın, Medine’de Peygamberimizin misafirleri olacaksınız. Peygamberimizi ziyaret ederek şefaatini kazanacaksınız. Umre ziyareti sünneti müekked olan önemli bir ibadettir. Bu ibadet sevabı çok, mükafatı fazla, fazileti büyük, ziyaretçilerin günahlarını temizleyen bir ibadettir.

Allah Nasip Etsin

Umre ibadeti ihram ile Kabe’yi tavafdan sonra, tavaf namazı kılıp, safa ile merve arasında say yaptıktan sonra tıraş olup ihramdan çıkılarak yapılan bir ibadettir. Böylece Umre’ye gidenler hem müminlerin kıblegahı olan kabeyi hem de peygamberimizi ziyret etmiş olurlar. Hz. Ademden itibaren pek çok peygamberin, Hz. İbrahim ve İsmail’in, Hacer Validemizin ve peygamberimizin Mekke ve Medine’deki hatıralarını hatırlamış ve yaşamış olurlar. Bu büyük bir bahtiyarlık dedi ve Umrecilerimizi uğurlamak üzere gelen değerli kardeşlerime de Allah bu ibadeti yapmayı nasip etsin” diye dua etti.

 Kayıtlar Devam Ediyor

Diğer umre turlarının kayıtlarının devam ettiğini belirten İl Müftüsü Bekir Gerek umre ibadeti yapmak isteyen Kırıkkalelileri de Müftülük organizesinde umre yaptırmaya talip olduklarını bildirdi. Şu ana kadar 350 kişinin Müftülüğe umre için kayıt yaptırdığını ve Müftülükten daha geniş bilgiler alınabileceğini de ayrıca ifade etti. Konuşmanın sonunda yapılan dualarla umreciler kutsal topraklara gitmek için yola çıktılar. Umrecilerle uğurlayıcılar arasında duygulu anlar yaşandı. Umreye giden vatandaşlarımız İl Müftülüğünün yapmış olduğu umre seminerleri 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false