Anahtar Kelimeler:

İlk Ziyaret Yapıldı.

İlk Ziyaret Yapıldı.

 Genel Müdüre Ziyaret

Enerji Bir-Sen Kırıkkale Şubesi, MKE Kurumu Mühendisler Derneği, Umumi İktisatçılar ve İşletmeciler Derneği, Teknikerler Birliği Kırıkkale Şubesi, (MKE Kurumunda Çalışan Sivil Toplum Platformu olarak) MKE Genel Müdürlüğüne getirilen Emekli Oramiral izzet Artunç`u makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar dilediler.

Ziyaret Yapıldı

Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, “Günümüzde Türk Savunma Sanayi’nin en büyük ve önder kuruluşu Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’dur. Temelleri Fatih Sultan Mehmet’in Top Döküm Tesislerini kurdurmasıyla atılmış olan bu güzide Kurum 15. yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu döneminden başlayarak günümüze kadar geçen süreçte savunma sanayimizin lokomotifi olmuştur.

Açıklamalar Oldu

Kurtuluş Savaşımızın da en önemli silah ve mühimmat tedarikçilerinden olan MKEK, Savunma Sanayinin çeşitli alanlarında yaptığı yatırımlarla Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, harp araç ve gereç ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır. MKE Kurumunun daha da güçlenebilmesi için yeni bir kanunla MKEK’nin önünün açılması ve yüksek teknolojiye dayanan hassas üretim teknikleri kullanan, dinamik bir yapıya kavuşturulması kaçınılmaz bir gerekliliktir. MKE Kurumu çalışanları sosyal özlük ve mali haklarının iyileştirilmesini beklemekteyiz” dedi. 

Ziyarete Katılanlar

MKE Genel Müdürü Artunç`ta, MKE çalışanlarının oluşturduğu platformun kendini ziyaretinden dolayı memnuniyetini ifade ederek teşekkürlerini iletti. Artunç, MKE Kurumunu daha iyi yerlere taşımak için çalışacağını sözlerine ekledi. Ziyarete Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, Mühendisler Derneği Başkanı Mehmet Şener, Teknikerler Birliği Kırıkkale Başkanı, Musa Erdoğan, UMİDER Başkanı Abdullah Gönbe, sendika ve derneklerin yönetiminden Cumhur Erdoğan, Mehmet Şaştım, Murat Memiş, İlyas Yeşilyurt, Muammer Öçalan, Çelebi Varlıoğlu ve Kaya Vural katıldı.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false