Anahtar Kelimeler:

OLUMLU BULDULAR

OLUMLU BULDULAR

 Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Başkanı Musa Öksüz, Kur’an’ın okullarda seçmeli ders olarak okutulmasının çok sevindirici ve hayırlı bir girişim olduğunu belirtti…

AÇIKLAMA YAPTI

Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Başkanı Musa Öksüz konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammed`in Hayatı’nın okullarda seçmeli ders olarak okutulmasının kabul edilmesi hayırlı ve sevindirici bir gelişmedir. Bu derslerin okullarımızda okutulması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı Diyanet İşleri Başkanlığının personelinden yararlanmalıdır.

Çocuklarımıza, Devletimizin okullarında Yüce Dinimiz İslam’ın en temel kaynağı olan Kur`an-ı Kerim`i ve en son temsilcisi Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (SAS) hayatının öğretilmesi çok sevindirici ve hayırlı bir gelişmedir.

VEKİLLERE TEŞEKKÜR

Bu sebeple bu konuda emeği geçen tüm Milletvekillerimize şükranlarımı arz ediyorum. Gönül isterdi ki birçok dünya ülkelerinde olduğu gibi seçmeli değil de zorunlu olsaydı çok daha güzel olacaktı. Milletimizi birbirine bağlayan önemli unsurlar vardır. Bunun başında da mensubu olmaktan şeref duyduğumuz Yüce Dinimiz İslam gelmektedir. İslam’ın ana kaynakları da Kur’an-ı Kerim ve son peygamber Hz. Muhammed’in (SAS) hayatı ve sözleridir.

DÜZENLEME YERİNDEDİR

Bu itibarla, yapılan düzenleme yerindedir. Din bilgisi bir ihtiyaçtır ve ihtiyaç olduğu kadar da doğru din bilgisinin verilmesi de çok önemlidir. Verilecek derslerde Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden yararlanması faydalı olacaktır. Çünkü birçok dünya ülkesinde din dersleri kiliseler tarafından verilmektedir. Bu sebeple; “Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber’in (SAS) hayatının öğretilmesinde; toplumu din konusunda aydınlatmak görevi olan Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden faydalanılması yerinde olacaktır.”  Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda mutlaka Diyanet İşleri Başkanlığı personelinden faydalanmalıdır.

DİYANET’LE İŞBİRLİĞİ

Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yapmalıdır. Eminim ki böyle bir sistem daha hayırlı olacaktır. Sendikamız; Türk Diyanet Vakıf-Sen 4+4+4 ile yürürlüğe giren 12 yıllık kademeli eğitim sistemi ile beraber ortaokul ve liselerde okutulmaya başlanacak olan seçmeli Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammed’in Hayatı derslerine din görevlileri tarafından, din görevlileri ve kamuoyu üzerinde yapılan araştırmada, din derslerinin din görevlileri tarafından verilmesinin daha yararlı olacağı ortaya çıkmıştır. Din görevlileri olarak, böyle bir istek gelmesi halinde, okullarda derslere girebilecek bilgi ve donanıma sahibiz.” 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli