Anahtar Kelimeler:

Aile İçin Önerilerde Bulunuldu

Aile İçin Önerilerde Bulunuldu

 Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Adnan Karaismailoğlu, eşler arasında birlikteliğinin sevgi ve saygıdan geçtiğini söyledi

Konferans Yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, eşler arasında birlikteliğinin sevgi ve saygıdan geçtiğini söyledi. Kırıkkale Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği ile Üniversite Bilim ve Sanat Topluluğu işbirliğiyle `Mevlana Düşüncesin de Sevgi Dostluk ve Aile` konulu konferans düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi Yahya Kemal Salonu`nda düzenlenen konferansa katılım yüksek oldu.

Konuşmak Önemlidir

Kadınların ve erkeklerin sevdiklerini birbirlerine unutturmaması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, eşlerin bir birine zaman zaman özellikle başlangıçta duydukları sevgilerini hatırlatması gerektiğinin altını çizdi. Karaismailoğlu, "Geriye dönerek, başlangıçta elde ettikleri o güzel yaklaşımı hatırlatan ifadeleri konuşmak çokça önemlidir." dedi.

Alimler Örnek Alınmalı

Mevlana düşüncesinde, kadın erkek ayrımı diye bir ayrım olmadığını, kadın ve erkeğin bir bütünün yarısı olduğunu, ikisinin birbirini tamamlayarak bir olmalarını sağladığını açıklayan Prof Dr. Karaismailoğlu, "Son zamanlarda çiftler arasında uyumsuzluk çok arttı. Bu insanlar başta Peygamber Efendimiz (sav)`den ve büyük alimlerden örnek almalıdır. Bunlardan bir tanesi de Hz Mevlana`dır. Hz Mevlana`nın sözleri çok önemlidir. Mevlana`nın sözleri genele hitap eden sözlerdir." diye konuştu.

Destek Olunacak

Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneği ikinci Başkanı Müzeyen Özhavzalı ise kadına şiddete dikkat çekerek, `Kırıkkale halkını öncelikle kadınlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Herhangi konuda bilinçlenmek istiyorlarsa ve bir program istiyorlarsa biz elimizden gelen desteği yapacağız." şeklinde konuştu. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false