Anahtar Kelimeler:

Geç Kalan Kitap Okuyor

Geç Kalan Kitap Okuyor

 İlginç Ceza!

Kırıkkale Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu`nda, geç kalan öğrencilere kitap okuma cezası veriliyor. Yapılan çalışma sayesinde öğrenciler, hem geç kalmaları konusunda uyarılıyor, hem de kitap okuma alışkanlığı kazandırılıyor.

İlginç Uygulama

Geç kalan öğrenciler, nöbetçi öğretmen gözetiminde ellerindeki kitaplarla birlikte okulun kütüphanesine götürülüyor. Burada öğretmen zili çalana kadar çocuklara kitap okutuluyor. Kitap okuyan öğrencilere, okudukları yerlerden sorular soruluyor. Daha sonra bir daha geç kalmaları konusunda uyarıldıktan sonra, sınıflarına gönderiliyor.

2 Aydır Sürüyor

Yaklaşık 2 aydır okula geç kalan çocuklara kitap okutturduklarını açıklayan Kırıkkale Mehmet Varlıoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Dursun Saray, uygulama sayesinde hem geç kalmaları azalttıklarını hem de öğrencilerin kitap okumalarını sağladıklarını söyledi. Yapılan faaliyet sonrasında çocukların okuma alışkanlığını geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Saray, “Aileler bu durumdan çok memnun. İnanıyorum ki, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında geç kalma olayı sona erecek.” dedi.

Olumlu Değişiklik

Her zaman geç kaldığını açıklayan öğrenci Metehan Aslan, “Öğretmenlerimizin geç kalanlara kitap okutması benim yaşantımda olumlu değişikliklere sebep oldu. Hem kitap okumaya hem de okula erken gelmeye başladım.” diye konuştu. Haber Merkezi



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false