Anahtar Kelimeler:

Türkçe Olimpiyatını Ağlayarak İzlediler

Türkçe Olimpiyatını Ağlayarak İzlediler

Dünyanın en kapsamlı organizasyonları arasında gösterilen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları`nın 10.`sunun kapanış programı gösterimi Kırıkkale’de de yapıldı. Ayrıca Sonsuz Nur yarışması ödül töreni düzenlendi.

4 Saat Süren Program

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan programı binlerce kişi izledi. Programa gelen Kırıkkaleliler, dev ekrandan gözlerini bir saniye bile ayırmadı. Yaklaşık 4 saat süren programda vatandaşlar farklı bir atmosfer yaşadı. Sonsuz Nur Yarışmasında dereceye girenlere 12 umre seyahati, 12 tablet bilgisayar, 9 fotoğraf makinesi, 13 MP5 çalar, 1 bisiklet, 7 kol saati ve 14 lisanslı forma hediye edildi. Hediyeler arasında umre kazanan ve kolları olmayan Rabia Acar, bol bol alkış aldı. Acar’ın yarışma esnasında elleri yerine ayakları ile soruları cevaplandırdığı öğrenildi.

İlgi Çok Yüksek Oldu

Programı organize eden Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Neriman Yazan, "Bu hareket insani özellikleri bünyesinde barındırıyor. Irk ayrımı yok, cinsiyet yok, dinsel farklılık yok, insanlık var, doğru var." dedi. Başkan Yazan, Türkçe olimpiyatlarının kendi dalında dünyanın en büyük etkinliği olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Bu etkinliğin içerisinde sevgi var, dostluk var, kardeşlik var, selam var, kelam var. Bunları gördükçe, özellikle Türkçe dilini konuşan dünyanın her kıtasında olan bu gençleri gördükçe, dünyanın geleceğine dair ümitlerimiz, geleceğin çok daha güzel olacağını, kardeşliğin dostluğun demokrasinin bütün dünyada egemen olacağına ilişkin kanaatlerimiz çok daha yüksek."

On Yıldır Yapılıyor

Hiçbir ayrım yapılmadan çok örnek bir çalışma gerçekleştirildiğini ifade eden Yazan, "Bu etkinliği on yıldan bu yana giderek artan bir tempoyla gerçekleştirme noktasında emeği geçen herkese duasıyla parasıyla zaman ayırarak destek veren herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu. Kırıkkaleli vatandaş Ali Bakan, dünyanın dört bir tarafındaki öğrencilere Türkçe`nin öğretilmesini güzelliği kelimelerle ifade edilemeyeceğini belirterek, "Bunu bize yaşatanları yürekten kutluyorum." ifadesini kullandı.

Bu Bir Destandır

Yaşanan olimpiyat coşkusunu `bu bir destan` sözleriyle ifade eden vatandaş Kenan Özdemir de duygularını şöyle dile getirdi: “Bu bir destan. Sabaha kadar anlatsanız bitmez. Güzel çocuklarımızın bu sahnede sergiledikleri aslında her şeyi ifade ediyor. Bize bu geceyi yaşatanlara, dünyanın her bir ucuna ağzından bir tek itiraz kelimesi çıkarmadan giden öğretmen arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum."

Büyük Bir Fedakarlık

Türkçe Olimpiyatları`nın manzarasına, insanları yüreğiyle bakması gerektiğini dile getiren Ömer Çöklü, "Bugün bu yapılan çalışma şimdi yapılan çalışma değil, büyük bir emek var, büyük bir vefa var, büyük bir cefa var, büyük bir fedakarlık var, büyük bir azim var, büyük bir kararlılık var. Bir idealin nasıl bir zafere dönüştüğünün göstergesi, bir ilim ordusunun nasıl başardığının işareti." şeklinde konuştu. Türkçe`nin olimpiyatlarla barış ve kardeşlik dili olduğunun altını çizen Çöklü, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kutuplaşmanın çoğaldığı, çatışmanın arttığı bir dünya düzeninde anahtar burası, çare burası. Bu çareyi bu meydandan hep beraber bütün dünyaya haykırıyoruz. Biz sevgi topluluğuyuz, merhamet ve vicdan topluluğuyuz diyoruz." Haber Merkezi



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false