Anahtar Kelimeler:

Fakültede Mezuniyet Töreni

Fakültede Mezuniyet Töreni

 Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2011-2012 mezunları “Veteriner Hekimliği Meslek Yemin" töreni Kırıkkale Üniversitesi Cumhuriyet Salonu’nda yapıldı.

Tören Yapıldı

Tören Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Yrd. Doç. Dr. Oğuz Işık’ın yanı sıra çok sayıda misafir, Veteriner Fakültesi öğretim elemanları ve mezun olan genç veteriner hekimlerin ailelerinin katılımıyla gerçekleşti. Mezun öğrenciler adına söz alan dönem birinci Ali Çelik,“Hayatta başarıya ulaşmanın en garanti yolu bilginin gücüne inanmak ve daha çok çalışmaktır. Beni bu güne getiren hocalarıma ve aileme sonsuz minnettarım” dedi. Daha sonra kürsüye çıkan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan yaptığı konuşmasında, onuncu dönem mezunları olan 48 öğrenciye diploma vermekten mutlu olduğunu ifade etti.

Bilgiler Verildi

Prof. Dr. Şevket Arıkan, İnşaatına yaklaşık dört yıl önce başlanan hayvan hastanesinin Türkiye’nin en büyük ve modern hayvan hastanesi olma özelliğini taşıdığını, bu bağlamda hastanenin inşaatının bittiği ve taşınma işlemlerinin başladığını söyledi. Prof. Dr. Arıkan “Hayvan hastanesi hem bölge hayvancılığı ve ekonomisine katkı sağlayacak hem de öğrencilerin çok daha kaliteli eğitim almalarına vesile olacaktır” diye konuştu. Dekan Arıkan Veteriner Hekimliğin istihdam açısından çok şanslı bir meslek dalı olduğu ve mezun olanların hemen hepsinin istihdam edildiğine vurgu yaptı.

Kep Fırlattılar

K.Ü. Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız ise konuşmasında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un da Veteriner Hekim olduğunun altını çizerek, Veteriner Hekimlik mesleğinin toplumun her kesimiyle irtibatlı bir meslek dalı olduğunu belirtti ve halk sağlığı açısında önemine vurgu yaptı. Rektör Yıldız, güçlü, dinamik ve çalışkan bir kadroya sahip olan Veteriner Fakültesinin, fiziki imkanlarının da gün geçtikçe daha da iyileştiğini söyledi. Son olarak sahnede hazır bulunan genç veteriner hekimlere "Veteriner Hekimliği Meslek Yemini" Yrd. Doç. Dr. Özkan DURU tarafından okutulurken salonda duygu dolu anlar yaşandı. Ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli