Anahtar Kelimeler:

Memleket İzni…

Memleket İzni…

 Yurt dışında gurbete çalışan Kırıkkaleliler memleket izni için Kırıkkale’ye gelmeye başladılar. Gurbetçilerin gelişi Kırıkkaleli esnafı sevindiriyor…

Gurbetçiler Geliyor

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin yıllık izinlerini geçirmek üzere Kırıkkale’ye gelmeleri esnaf ve sanatkarın yüzünü güldürdü. Kırıkkale Üniversitesi öğrencilerinin memleketlerine dönmeleriyle birlikte durgunluk yaşayan piyasalar, gurbetçilerin dönmeye başlamalarıyla birlikte yeniden hareketlendi. Gurbetçilerin gelişiyle birlikte, kent merkezinde trafiğin yoğunlaştığı gözlemlenirken, her alanda ekonomik hareketlilik yaşanıyor. Gurbetçilerin bir kısmı çocuklarının düğünlerini yapıyor, bir kısmı merkez ve ilçelerinden yatırım amaçlı ev ve arsa satın alıyor.

Piyasa Hareketleniyor

Kırıkkale `de başta konut üreticileri, kuyumcular, konfeksiyoncular olmak üzere tüm esnaf ve sanatkarlar gurbetçilerin gelişiyle birlikte işlerinin arttığını belirterek, "Aylardır iç piyasadan ev, arsa ve iş yeri satışlarına fazla bir talep gelmiyordu. Bu nedenle, fiyatlar yaklaşık yüzde 30 civarında ucuzladı. Birikimi olan gurbetçiler, ucuzlayan ev ve arsaları alarak, bir hareketlilik başlattılar. Sadece emlak piyasasında değil, tüm alanlarda ciddi bir hareketlilik başladı" dediler. 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli