Anahtar Kelimeler:

Görüşmeye O Da Katıldı

Görüşmeye O Da Katıldı

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, BDP milletvekili Leyla Zana`nın açıklamalarını önemsediği söyledi ve  ‘Kürt kökenli vatandaşlardan, aydınlardan bu tür seslerin yükselmesini çok önemli görüyorum’ açıklamasında bulundu.

Görüşmeye O Da Katıldı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile Leyla Zana görüşmesine katılan isim olarak dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Leyla Zana’nın açıklamalarını önemsediğini söyledi. Leyla Zana`nın `Kürt sorununu Erdoğan çözer ` şeklindeki açıklamasını olumlu bulduğunu söyleyen Atalay, bu tür yaklaşımlara ve açıklamalara ihtiyaç olduğunu belirtti.  Sorunların siyaset ekseninde çözülmesi gerektiğini kaydeden Atalay `Bizim çabamızda bu yönde. Kürt kökenli vatandaşlardan, aydınlardan bu tür seslerin yükselmesini çok önemli görüyorum. Biraz daha çoğalması lazım. Teröre karşı daha akıllı ve makul teklifler gerekiyor. Bunlar çoğaldıkça sorunların çözümü kolaylaşacaktır” dedi.

Önemli Açıklamalar

Bölge milletvekillerinin zaman zaman BDP milletvekilleriyle bir araya gelip Kürt sorununa ilişkin görüşmeler yaptığını söyleyen Beşir Atalay, meclisin tatile girmesiyle birlikte Doğu ve Güneydoğu milletvekillerinin kendi bölgelerinde halka yaptıklarını anlatacaklarını söyledi. Habur`un Türkiye`yi terör belasında kurtarmak için atılan büyük bir adım olduğunu kaydeden Atalay, Türkiye`nin bu adım nedeniyle bir kaybı olmadığını da sözlerine ekledi.

Kuzey Irak Yönetimi

Nuri El Maliki ve Mesud Barzani`nin Türkiye`ye geldiğini hatırlatan Atalay ` Başbakan bizzat kendisi açıkladı. `Asıl hedef silah bıraktırmaktır ` dedi. Bizim beklentimizde bu. Kuzey Irak artık eski Kuzey Irak değil. Bizim talebimiz Irak topraklarındaki terör örgütünün silah bıraktırılarak dağıtılması. Bunun için Kuzey Irak yönetimiyle çok eskiden beri gelen görüşmelerimiz var. Bir üçlü mekanizma var ve Bir Amerika gerçeği var bunu arttık kabul edelim. Kuzey Irak yönetimiyle iyi diyaloglarımız var ve daha fazla güvenin tesis edildiği kanaatindeyim.

Chp İle Devam,,,

CHP`nin Kürt Sorunu için getirdiği teklifi görüşmeye hazır olduklarını bildiren Atalay ` Onların çabalarını sürdürüyorlar. Biz bütün hazırlığımızı yaptık ve onları bekliyoruz. Dörtlü komisyon olursa orada, CHP olursa bu konudaki tekliflerini almayı ,ön şartsız olarak bir araya gelip bu konuyu çalışmayı bekliyoruz. ` ifadelerini kullandı.

Ferda Yıldırım`ın `Dörtlü plan çökerse CHP ile devam eder misiniz? ` sorusuna ise Bakan Atalay `Biz o teklifi yaptık ama gerekiyorsa yine yaparız ` şeklinde cevap verdi.

Yeni Paketler Olabilir

Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin yetkinin Adalet Bakanlığı`nda olduğuna dikkat çeken Atalay, konuyu parti içinde de bir komisyonda değerlendirdiklerini söyledi. ` Yasama, yürütme ve yargı erkinin de hesap vermesi lazım ` diyen Atalay 3. ve 4. yargı çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek `Özel Yetkili mahkemelerin kapatılması her iki kanun tasarısına da girebilir. Darbeler ile mafya ile biz hesaplaştık, şimdi bunlardan niye vazgeçelim. Bunun nasıl sonuçlanacağı konusunda bir karar verilmiş değil, değişik alternatifler var. 3. ve 4. paketin bu dönem çıkmasını istiyoruz ` diye konuştu. 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli