Anahtar Kelimeler:

ŞEHRİN BAĞIMSIZ ESNAFLARI!

ŞEHRİN BAĞIMSIZ ESNAFLARI!

 Kırıkkale’de şehir merkezinde yük taşımacılığı yapan traktörcüler adeta kafalarına göre takılıyorlar…

KORSAN TAŞIMACILIK

Şehirde yük taşımacılığı yapan, vergi ödeyen ve sorumluluk sahibi nakliyeci esnaflar var. Ama bir de bunun öteki yüzü var. Vergi ödemeyen, fiyatları kafalarına göre belirleyen, istedikleri gibi takılan, trafik kurallarını hiçe sayan, hatta ehliyetleri bile olmayan nakliyeciler var. Bunlar şehirde traktörle nakliyecilik yapan ve kendilerine “esna” diyen kesimi oluşturuyor.

İSTEDİKLERİ GİBİ…

Başta ardiyeciler sitesi olmak üzere şehirde nakliyecilik işi yapıyorlar. Ama çoğunluğu vergi ödemiyor. Hatta büyük bir bölümü emekli. Kimisinin ehliyeti bile yok. Fakat bu şehirde istedikleri gibi çalışıyorlar. Kullandıkları traktörlerin ve römorkların da fiziki olarak hiçbir yeterliliği yok. Kimisinin sinyali çalışmıyor, kimisinin lambası. Frenleri de Allah’a emanet.

MÜDAHALE EDİLMELİ

Duyarlı vatandaşlar bu duruma itiraz ediyor. Şehirdeki bu korsan taşımacılara müdahale edilmesini öneriyor. Şehir genelinde istedikleri gibi at koşturmalarına müsaade edilmemesi gerektiği belirtiliyor. Sitemiz tarafından duyarlı vatandaşların talebi olarak gündeme getirilen bu konuya müdahale bekliyoruz.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false