Anahtar Kelimeler:

Şehit Ailelerine İkinci İş İmkanı

Şehit Ailelerine  İkinci İş İmkanı

 Milli Savunma Komisyon Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal katıldığı bir TV programında ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Köksal Suriye ile yaşanan gerginliğin tatlıya bağlanmasını umduğunu belirterek ayrıca şehit yakınlarına verilen ikinci iş imkanının da Cumhurbaşkanın onayına sunulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanının Onayına Sunuldu

Yoğun çalışma temposu ile mecliste bir haftayı geride bıraktıklarını belirten Köksal 24 saat çalışarak AK Parti’nin kendi rekorunu egale ettiğini belirtti. Sıkı bir çalışma temposu içerisinde eksiklikleri hissedilen kanunlarda düzenlemeler yaptıklarını belirten Köksal bu kanunlardan biri olan şehit ailelerine ikinci iş imkanını içeren yasanın ise hazırlandığını ve Cumhurbaşkanının onayına sunulduğunu ifade etti. Köksal ayrıca Türkiye’nin bölgesinde lider bir ülke olduğunu belirterek dünyada ise sözü geçen ve gelişimini hızla sürdüren bir güç olduğunun altını çizdi.

Fikir Ayrılıkları Yaşanabilir

Türk jetinin düşürülmesi ile ilgili olarak ta incelemelerin sürdüğünü belirten Köksal “Uluslar arası olarak bağlı olduğumuz birlikler, kurumlar var. Bunlardan birisi de NATO. Biz olayı NATO’ya intikal ettirdik. Onlar konuya dahil olacaklar. Uluslar arası ilişkilerde adımlar haklı ve kararlı bir şekilde atılmalıdır. Biz de bunun gereğini yerine getiriyoruz. Konuyla ilgili olarak gerekli açıklamaları başbakanımız yaptı. Ülkeler arasında her zaman fikir ayrılıkları yaşanabilir. Türkiye artık bir dünya gücü, biz güçlü ülkeyiz ve sözümüzü de dinletiriz” ifadelerinde bulundu.

Çözüm İçin Atılan Bir Adımdır

Başbakanın BDP Milletvekili Leyla Zana ile görüşmesine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Köksal ülke içerisinde yaşanan bir sorunun çözümü için bu tür adımların atılmasından doğal bir şey olmayacağını belirterek, “Ortada bir sorun varsa ve birisi çıkıp artık yeter konuşmak istiyorum diyorsa başbakanımızın da sorunun çözümü adına konuşması, çözüm için atılan bir adımdır ve bundan daha doğal bir şey yoktur. Düşünceleri ve yaptıkları bir kenara bırakılırsa Zana şu anda mecliste bir milletvekilidir” şeklinde konuştu. Haber Merkezi 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false