Anahtar Kelimeler:

Hafta İçi de Olur

Hafta İçi de Olur

 Müzisyenler Derneği, Emniyet’in düğün kuralları konusundaki uyarılarına destek verdi ve düğünlerin sadece hafta sonu değil, hafta içinde de yapılabileceğini belirtti…

Başkandan Açıklama

Kırıkkale Müzisyenlerini Koruma-Yaşatma-Yardımlaşma ve Geliştirme Derneği (MÜYADAR) Başkanı Adnan Saçal, okulların tatil olması ve yazın açılan düğün sezonunda son iki-üç yıldır Ramazan ayının rast gelmesi nedeniyle birçok çift düğün tarihlerini hafta içine almak durumunda kaldı. Düğünlerin ister hafta içi olsun, ister hafta sonu olsun yetkili birimlerin vermiş olduğu kurallara uyulması için derneğe kayıtlı üyelerini uyardı. Düğün sahiplerinden de kurallara uymaları için hoş görü beklediklerini söyledi.

Hafta İçi Olabilir

SAÇAL, “Son yıllarda ramazan aylarına denk gelen düğün sezonu nedeniyle ramazandan sonra düğün yoğunluğu bekleniyor. Türkiye’nin  çeşitli illerinde hafta içleri düğünler yapılmakta. Düğün yapacaklardan hafta içlerinde düğün yapmalarını bekliyoruz. Kırıkkale’de yıllardır hafta sonları düğün yapmak gelenek haline geldi. Bundan sonraki yıllarda hafta içlerinde düğün yapmalarını bekliyoruz. Düğün yoğunluğu yaşanıldığı zaman Kırıkkale müzisyenleri yetersiz kalıyor.

Korsan Uyarısı

Bu sebeple dışardan korsan müzisyenler geliyor. Düğün sahiplerinden kaparo adı altında para alıyorlar. Düğün günleri geldiğinde düğünlerine gelmiyorlar. Derneğimize gelen şikâyetlerden dolayı dernek olarak, dernek üyelerimize verdiğimiz kimliklerimiz var. Kimliği olmayan müzisyenlerde biran önce kayıtlarını yaptırsınlar, kimliklerini alsınlar.Kimliği olmayan müzisyenleri tutmasınlar. Aksi takdirde dernek olarak sorumluluk kabul etmeyiz” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false