Anahtar Kelimeler:

ÇOK İLGİNÇ DURUM!

ÇOK İLGİNÇ DURUM!

 Enerji Bir Sen Kırıkkale Şube Başkanı Cebrail İbiş, bir basın açıklaması yaparak Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumunda çalışan özellikle genç personel başka kamu kurum ve kuruluşlarına geçmek için hafta sonu yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına girdiğini söyledi.

AZALTICI TEDBİRLER ALINMALIDIR

İbiş yaptığı açıklamada, “MKE Kurumunda her yıl iş başı yapan personel Görevde Yükselme Sınavlarının yapılmaması, ücret, sosyal ve özlük haklarını yetersiz bularak istifa suretiyle kurumdan ayrılmaktadır. Personel devrinden kaynaklanan kurumun yetişmiş eleman tutması güçleşmektedir. Bu gidişle tedbirler alınmaz ise kalifiye personeli kurumda bulmak zor olacaktır.” dedi. İbiş, MKE Kurumunda çalışan personelin moral ve motivasyonunu artıcı tedbirler alınmalı, Görevde Yükselme Sınavı bir an önce yapılmalı, parlayıcı ve patlayıcı üreten fabrikalarda çalışanlar için üretimi teşvik pirimi verilmeli ve personel devir oranını azaltıcı tedbirler alınmalıdır” dedi

SANAYİMİZİN LOKOMOTİFİ OLMUŞTUR

İbiş, Günümüzde Türk Savunma Sanayi’nin en büyük ve önder Kuruluşu Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu’dur. Temelleri Fatih Sultan Mehmet’in Top Döküm Tesislerini kurdurmasıyla atılmış olan bu güzide Kurum 15.Yüzyıl Osmanlı İmparatorluğu döneminden başlayarak günümüze kadar geçen süreçte savunma sanayimizin lokomotifi olmuştur.

İHTİYACI KARŞILIYOR

Kurtuluş Savaşımızın da en önemli silah ve mühimmat tedarikçilerinden olan MKEK, Savunma Sanayinin çeşitli alanlarında yaptığı yatırımlarla Türk Silahlı Kuvvetlerinin her çeşit silah, mühimmat, roket, harp araç ve gereç ihtiyacını karşılamaya çalışmaktadır. MKE Kurum’un savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltan, teknoloji ihraç eden, dünya pazarında güvenilen ve aranan bir marka olabilmesi, gücüyle dosta güven, düşmana korku veren TSK’nın ve güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu ileri teknolojiye sahip harp araç ve gereçleri üretebilmesi mümkündür dedi.

TEKLİF VE TASARILARI HAZIRLANMIŞTIR

İbiş, MKE Kurumunun daha da güçlenebilmesi için Yeni bir kanunla MKEK’nın önünün açılması ve Yüksek teknolojiye dayanan hassas üretim teknikleri kullanan, dinamik bir yapıya kavuşturulması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Kurumun yeniden yapılandırılması amacı ile Kurum idarecilerinin uzun yıllardan beri iyi niyetli çalışmalara yaptıkları bilinmektedir. Konuya ilişkin olarak farklı dönemlerde çeşitli kanun teklif ve tasarıları hazırlanmıştır. Fakat, maalesef şimdiye kadar Siyasiler konuya gereken ilgiyi göstermemişler MKEK’nın yeniden yapılandırılmasının önünü açmamışlardır dedi.

ENGELLER BİRAN ÖNCE KALDIRILMALIDIR

İbiş, Dünyada söz sahibi olan ABD, Rusya, Fransa, Almanya, Çin gibi ülkelerin ekonomiyle birlikte güçlü bir ulusal bir savunma sanayine sahip oldukları görülmektedir. 6 milyon civarında bir nüfusa sahip olan İsrail güçlü savunma sanayisi ile dünyaya meydan okurken, savunma gereksinimini başka ülkelerden karşılayan ve bu alanda Türkiye’ye üstünlük sağlamaya çalışan Yunanistan iflas etmiştir. Bugün Türkiye, savunma harcamaları açısından Ortadoğu’daki 10 ülke arasında 4`üncü, Avrupa ülkeleri arasında da 5`inci sıradadır. Türkiye’nin, içinde bulunduğu coğrafyadaki jeostratejik konumu ve kendisine yöneltilen tehditler nedeniyle, modern sistemlerle donatılmış silahlı kuvvetlere ve gelişmiş savunma sistemlerine sahip olması mutlak bir zorunluluktur. Ulusal savunma sanayimizin lokomotifi olan MKEK’nin yeniden yapılandırılmasının önündeki engeller biran önce kaldırılmalıdır” dedi.

TEPKİ GÖSTERİLİYOR

MKE’ye girmek için bir çok kişinin önüne geçerek, hatta kendilerini Kırıkkale’de ikamet ediyor göstererek işe giren ve daha sonra memnun kalmayıp, KPSS sınavına girenlere tepki gösteriliyor. Kırıkkaleli gençler haklarının yendiğini düşünerek tepkilerini dile getiriyorlar. Bu tür durumların yaşanmaması için gerekli çalışmanın yapılması öneriliyor. Kırıkkaleli gençler, “Madem çalışmayacaktınız neden bizim hakkımızı gasp edip, kendinizi Kırıkkale’de ikamet ediyor göstererek bu işe girdiniz” diyorlar. 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli