Anahtar Kelimeler:

İLDE BÜTÇENİN YÜZDE 20'Sİ EĞİTİME AYRILDI

İLDE BÜTÇENİN YÜZDE 20

 Kırıkkale İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın, kentte sosyal hizmetlerle ile ilgili iki projelerinin bulunduğu, bunlardan birinin toplum merkezi ve diğerinin ise huzurevi olduğunu ihale ve proje çalışmalarının önemli aşamaya geldiğini söyledi

ÇALIŞMA AÇIKLAMASI

Aydın, yaptığı açıklamada, İl Özel İdare olarak 178 kilometre asfalt yapım işi bulunduklarını belirterek, bugün itibariyle 120 kilometrelik kısmını bitirdiklerini kalan asfaltlama işinin ise Ağustos ayı sonuna kadar bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Kentte, bir çok ihaleler gerçekleştirdiklerini ifade eden Aydın, şöyle konuştu: "İçme suyu, kanalizasyon, yol gibi bir çok önemli projemiz var. Bunların çoğu hayata geçirildi. Bu yılın ilk 8 ayında bir çok okulun onarımı yapılarak eğitime açıldı.

ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ

Kırıkkale`de sosyal hizmetlerle ile ilgili iki projemiz var bunlardan biri toplum merkezi ve diğeri ise huzurevi bunların ihale ve proje çalışmaları son aşamaya geldi. Kırıkkale`de ilkleri başardık. Özel İdareler kırsala yönelik hizmetleri ön planda olsa da kurum olarak ilçelerimizde, köylerimizde de çalışmalarımız devam ediyor. Bütçemizin yüzde 20`sini eğitime ayırdık. Bayramın ardından çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. 2005 yılında genel sekreterlik oluşturulduğunda insanların bizlerden beklentileri çok farklıydı, kötü örnekler görmüşlerdi, bizden yol ve su istiyorlardı.

YOL VE SU ÇALIŞMASI

Bugün 2012 yılındayız su ve yol problemi çözüldü bugün hiç susuz köyümüz yok. İki yetersiz köyümüz var. Yolsuz köyümüz yok. Bizden insanlar artık kanalizasyon istiyor bu kapsamda 89 köyün kanalizasyon işini bitirdik." Aydın, "Örnek Köy" kapsamında köylerin kilit parke döşemesini yaptıklarını, insanlara yaşanılabilir alanlar yaptıklarını,insanların mutluluğu için çalıştıklarını bildirdi. 



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false