Anahtar Kelimeler:

YERLİKAYA Açıklama Yaptı

YERLİKAYA Açıklama Yaptı

 Önümüzdeki hafta okullar açılıyor. Servis araçları yeni eğitim sisteminde çalışmaya yönelik hazırlıklarını yaptı. Oda Başkanı Behzat Yerlikaya servis araçlarının durumunu anlattı…

 

YERLİKAYA Bilgi Verdi

Kırıkkale’de okul hazırlığı sürüyor. Haftaya okullar açılıyor. Pazartesi günü ana sınıfı öğrencileri okula başlayacak. Onlar bir hafta önce başlıyor. Tüm öğrenciler ise bir sonraki hafta eğitim startı verecekler. Kırıkkale Servisçiler Odası Başkanı Behzat Yerlikaya, okul hazırlıkları konusunda bilgiler verdi. Yerlikaya, Servisçiler Odası olarak yeni eğitim sistemine hazır olduklarını bildirdi.

 

348 Araç Çıkacak

Kırıkkale’de 348 adet servis aracının işe başlayacağını söyleyen Yerlikaya, “Yeni eğitim dönemi ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Tüm araçlarımız servise hazır. 348 adet araç servis hizmeti verecek” dedi. Araçların fenni muayenelerinin yapıldığını ve servise hazır durumda olduğunu belirten Yerlikaya, “Araçlarımız hazır durumda. Yasal koşullara uygunlar. 12 yaşın üzerindeler. Bir eksiğimiz yok” diye konuştu.

 

Trafik Yoğunluğu

Araçlarda kameralı sistemin İstanbul’da uygulandığını henüz taşrada uygulanmadığını söyleyen Yerlikaya, “Kamera bir önde bir de arkada var. Bu sistem şimdilik İstanbul’da uygulanıyor” dedi. Tüm araçların okulun açıldığı gün servise başlayacağını söyleyen Yerlikaya, okul saatleri konusundaki duruma dikkat çekti ve “”Hepsi aynı saatte çıkacağı için bir trafik yoğunluğu olacak. Bunun sıkıntı olmaması için çalışıyoruz” diye konuştu.

 

Araçlar Servise Hazır

Servis ücretlerinin bu yıl 95 lira olarak belirlendiğini de söyleyen Yerlikaya, “Bu yıl servis ücreti 95 lira olarak belirlendi. 06 kilometrelik yol baz alınarak belirlendi bu ücret” dedi. Eğitim yılı öncesinde tüm servis aracı sahipleri ve sürücüleri uyardıklarına dikkat çeken Yerlikaya, oda olarak hazırlıklarının tamam olduğunu bildirdi.

 

Korsanlar İçin Uyarı Yaptı!

Korsan taşımacılık konusunda da uyarılarda bulunan Yerlikaya, “Yeni çıkan yasa gereği servis araçlarına Belediye ruhsatı gerekiyor. Bu ruhsatı almayan taşımacılık yapamaz. Bunun dışındakiler korsan sayılır. Buna dikkat edilmesini istiyoruz” dedi. 



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı