Anahtar Kelimeler:

Mezarına Gitti

Mezarına Gitti

 Duygusal Bir Buluşma!

Ünlü ozan Neşet Ertaş`ın 10 yıllık evliliğinin ardından ayrıldığı ve ayrılık döneminde dillere pelesenk olan türkülerini yazdığı eski eşi Leyla, bugün ustanın mezarını ziyaret etti…

Mezarını Ziyaret Etti

Neşet Ertaş, babası Muharrem Ertaş ile bu evlilik konusunda atışan ve babasını bile karşısına alarak evlendiği büyük aşkı için en içli türkülerini yapmıştı. Ertaş`ın Leyla adlı eseri daha sonra pek çok sanatçı tarafından da yorumlandı.

Babasıyla Atışmıştı

İzmir`de vefat eden ve dün vasiyeti gereği babası Muharrem Ertaş`ın ayak ucuna defnedilen "Bozkırın Tezenesi" lakaplı Türk halk müziği sanatçısı Neşet Ertaş`ın ailesi ve yakınları, sanatçının mezarını ziyaret ederek dua okudu. Ünlü sanatçının uğruna babasıyla fikir ayrılığı yaşadığı ve adına türkü bestelediği eski eşi Leyla Ertaş da sanatçı için dua etti. Neşet Ertaş`ın ağabeyi Necati Ertaş, eski eşi Leyla Ertaş, kızı Döne Ertaş, oğlu Hüseyin Ertaş, kız kardeşi Nadiye Ertaş ile abdal geleneğini Kırşehir`de sürdüren akrabaları, sabah erken saatlerde Bağbaşı Mezarlığı`na gelerek Yasin-i Şerif okudu.

Eski Eşe Gözyaşı Döktü

Sanatçı için birlikte dua okuyup gözyaşı döken eski eşi ve yakınları, gazetecilerden ziyaretten görüntü alınmamasını istedi. Sanatçının İbrahim Özdemir isimli arkadaşı da üzerinde `Neşet` yazılı bir taşı mezarının başucuna bıraktı. Özdemir, sanatçının vasiyeti üzerine taşı köyünün dağlarından getirdiğini belirtti. Türk halk müziği sanatçısı Bayram Bilge Tokel, Neşet Ertaş`ı kelimelerle anlatmanın ve onun dostluğunu kazanmanın çok zor olduğunu dile getirdi.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli