Anahtar Kelimeler:

Herkes Kongreyi İzledi

Herkes Kongreyi İzledi

 Neler Söyledi?

AK Parti kongresinde yabancı siyasetçi ve devlet adamlarının çokluğu dikkat çekti. Erdoğan`ın Sezai Karakoç şiiriyle başladığı konuşmasının giriş bölümü salondakileri gözyaşlarına boğdu…

Kurultay Yapıldı

AK Parti’nin merakla beklenen kurultayı hafta sonu yapıldı. Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan, kurultayda çok özel mesajlar içeren bir konuşma yaptı. Selamlama kısmında HAMAS Lideri`nin adını söylediğinde salonda büyük bir alkış koptu.

Erdoğan daha sonra konuşmasına Aşık Veysel`in `uzun ince bir yoldayım` türküsünü dinleterek ara verdi.  Kürt vatandaşlara çağrıda bulunan Erdoğan, `Gelin bu sorunu sizinle kucaklaşanlarla çözün` mesajı verdi. CHP`yi darbeci olmak ve teröre destek vermekle suçlayan Erdoğan, Suriye, Filistin, Azerbaycan konusunda da dünyaya çağrıda bulundu.

Son Kez Aday Oldu

"Biz bizden öncekiler gibi koltuğa yapışanlardan olmayacağız, gençlerin önünü açanlardan olacağız" diyen Erdoğan, "Bu sözümüzün gereğini yerine getiriyoruz. Bu bir veda değil, bir estir. Bir vaadin yerine getirilmesidir. Bizim molamız dahi milletimiz içindir. Partim bana, 3 dönemi dolduran arkadaşlarıma hangi görevi verirse, bir dava şuuru içinde onu yerine getireceğiz" diye konuştu. Erdoğan, "3 yıl partimin başındayım,ardından partimin vereceği sorumluluklarda görev yapacağım, milletim bana ne derse onu yapacağım. Burada tüm teşkilatımdan helallik diliyorum. Sonra başka görevlerde başka alanlarda yeniden birlikte olacağız"

 Terör Açıklaması

AKP 4. Olağan Büyük Kongresi’nde verilen önergenin kabul edilmesiyle kongre gündemi değişti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması yurt dışından gelen konukların konuşmasından önceye alındı. Erdoğan`ın şiirlerle süslediği konuşmasının giriş bölümü salondakileri ağlattı. Çok geniş tuttuğu selamlama bölümünde Hamas lideri salondan büyük alkış aldı. Kürt politikası ve terör sorunuyla ilgili mesajı merakla beklenen Erdoğan`ın şu sözleri dikkat çekti... AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Türkiye’de maalesef terörün bir piyasası oluşmuştur. Terörün siyaset alınıp siyaset satılan bir piyasası oluşmuştur. Terörün kan alınıp kan satılan, can alınıp can satılan bir piyasası oluşmuştur” dedi.

Gelin Beraber Çözelim

Erdoğan CHP`yi göreve çağırarak terör sorununun çözülmesi konusunda işbirliğine hazır oldukları mesajını verdi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Terör örgütünün propagandasının etkisi altında kalmadan, terör örgütünün uzantısının propagandasının etkisi altında kalmadan her bir Kürt kardeşimin bir an olsun vicdanıyla başbaşa kalıp düşünmesini istiyorum, Cumhuriyet tarihi boyunca kim, hangi hükümet bu kadar cesur adımlar atmıştır? Cumhuriyet tarihi boyunca kim hangi hükümet bu kadar samimi adımlar atmıştır?” dedi. Erdoğan, ”Gelin bu sorunları teröristlerle kucaklaşmak suretiyle çözeceğini zannedenlerle beraber değil, sizinle kucaklaşanlarla beraber çözelim” dedi.

 Ağladı Ve Ağlattı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 4. Olağan Kongresi`ndeki konuşmasına duygu yüklü sözlerle başladı. Sezai Karakoç`un `Sürgün ülkeden başkentler başkenti` adlı şiirini okuyan Erdoğan, konuştuğu sırada salondakilerin gözleri doldu. Erdoğan`ın da konuşmasının başında selamlarını iletirken, özellikle Mekke ve Medine`yi andığı sırda gözlerinin dolduğu görüldü. Başbakan Erdoğan, konuşmasına şu sözlerle başladı: "Sevgili, en sevgili, ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Ülkemdeki kuşlardan ne haber vardır Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardır Aşk celladından ne çıkar Madem ki yar vardır Yoktan da vardan da ötede bir var vardır Hep suç bende değil Beni yakıp yıkan bir nazar vardır O şarkıya özenip söylenecek mısralar vardır Sakın kader deme kaderin üstünde bir kader vardır Ne yapsalar boş göklerden gelen bir karar vardır Geceyi onaran bir mimar vardır Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır Sırların sırrına ermek için sende anahtar vardır Göğsünde sürgününü geri çağıran bir damar vardır Senden ümit kesmem kalbinde merhamet adlı bir çınar vardır Sevgili, en sevgili, ey sevgili...

Rabbime Hamd Olsun

Rabbime hamd ediyorum. Bize direnmenin, sebatın değerini öğrettiği için Rabbime hamd ediyorum. Kalbimize millte ülkeye hizmet için halka Hakk`a hizmet aşkısını sevdasını tutkusunu veren Allah`a hamd ediyorum." Bu sözler üzerine salondakiler gözyaşlarını tutamazken, Erdoğan`ın da duygulandığı görüldü. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”O şehitler kanları ile vatan toprağını sulayıncaya kadar sizin yavrularınızdı. Onlar şimdi bizim yavrularımız. Onlar şimdi bu milletin evlatları. Buradan bir kez daha söz veriyorum. Şehitlerimizin hatırasını asla yere düşürmeyeceğiz” dedi.

Hedef 2071…

Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Bizim yolumuz Sultan Alparslan’ın, Melikşah’ın, Kılıçarslan’ın yoludur. Bizim yolumuz Osman Gazi’nin, Fatih Sultan Mehmed’in, Sultan Süleyman’ın, Yavuz Sultan Selim’in yoludur. Bizim yolumuz Gazi Mustafa Kemal’in, merhum Adnan Menderes’in, merhum Turgut Özal’ın, merhum Necmettin Erbakan’ın yoludur” dedi. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Ne diyoruz? ’Büyük millet, büyük güç, hedef 2023’ Ama bugün buradan bir şey daha hatırlatıyorum. O günleri bizler göremeyeceğiz. Kuvvet, kudret sahibi Allah’tır. Ama 2023 hedefinden sonra inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılının dışında bir hedefimiz daha var. O da kuruluşun bininci yılı olacak. Hedef 2071. Gençler, 2071” dedi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli