Anahtar Kelimeler:

BİRLİKTE YÜRÜDÜLER!

BİRLİKTE YÜRÜDÜLER!

 Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle il idarecileri yürüyüş yaptı…

 

YÜRÜYÜŞ GÜNÜ

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, kent nüfusunun yüzde 70`e yakınının 45 yaş grubunun altında olduğunun tespit edildiğini, bu yaş ve üzeri yaşların yapacağı en iyi sporun günlük veya haftalık olarak düzenli yürüyüş yapmaları, bunu alışkanlık haline dönüştürmeleri olduğunu söyledi. Vali Kolat, Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, yapılan bu etkinliklerin amacının fiziksel aktivitenin önemi konusunda vatandaşların bilinçlendirilmesi, yürüyüş yapmalarına davet olduğunu belirterek, günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılmaması daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesine yol açtığını kaydetti.

 

VALİDEN AÇIKLAMA

Bu hayat tarzının toplumda obezite, kalp, damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olarak kabul edildiğini ifade eden Vali Kolat, şöyle konuştu: "Fiziksel aktivite, tıbbi anlamda bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan birisi olarak değerlendirilmektedir. İlimizin nüfusunun yüzde 70`e yakını 45 yaş grubunun altında olduğu tespit edilmiştir. Bu yaş ve üzeri yaşların yapacağı en iyi spor günlük veya haftalık olarak düzenli yürüyüş yapmaları, bunu alışkanlık haline dönüştürmeleridir. Sağlık Bakanlığı`nca geliştirilen Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçları acilen fiziksel aktivite yapılmasını ön görmektedir.

 

BİRLİKTE YÜRÜDÜLER

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yetişkinler için haftanın 5 günü en az 30 dakika fazla ağır ve yorucu olmayan fiziksel aktivite yapılması öngörülmektedir. Sağlık Bakanlığı`nca tüm illerde yerel sloganlar ile fiziksel aktivitenin öneminin vurgulanması istenmiş bizim ilimizde de `Kırıkkale Yürüyor Ama Yolun Ortasından Değil` yerel slogan olarak belirlenmiştir. Tüm vatandaşlarımızı bugünden itibaren sağlığımız için önemli olan bu konuya hassasiyet göstermelerini ve günde en az 30 dakika fiziksel aktivite yaparak sağlıklı ve sıhhatli bir yaşam sürdürmelerini temenni ediyorum." Konuşmaların ardından Vali Kolat, kent protokolü, resmi kurum ve kuruluşların il müdürleri, öğrenciler, tekerlekli sandalyeliler ve sporcular Cumhuriyet Meydanı`ndan 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkkale Stadı`na kadar yürüdü. Vali Kolat, törenin sonunda yürüyüşe katılanlara teşekkür etti.



  • Salı 24.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli