Anahtar Kelimeler:

Önemli Uyarılar

Önemli Uyarılar

 Halk Sağlığı Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, halk sağlığı ve spor aktiviteleri konusunda açıklamada bulundu…

 

Açıklama Yaptı

Güngüneş bu konuda şunları söyledi: “Fiziksel aktivite, kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlanmaktadır. Bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan birisidir. Bir halk sağlığı sorunu olmanın yanında, aynı zamanda toplum refahını, çevrenin korunmasını teşvik eder ve gelecek nesillere bir yatırım oluşturur.

 

Fiziksel Aktivite

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir.( Dünya genelindeki ölümlerin %6 sı). Meme ve kolon kanserlerinin yaklaşık %20-25’inin, diyabetin %27’sinin ve iskemik kalp hastalığının %30’unun ana nedeni olduğu tahmin edilmektedir.

 

Sağlıklı Beslenin

Bakanlığımız tarafından yayımlanan "Sağlıklı Beslenelim, Kalbimizi Koruyalım" araştırma raporuna göre de toplum genelinde düzenli olarak fiziksel aktivite yapanların tüm toplum için oranının % 3,5 düzeyinde olduğu görülmüştür. Diğer bir deyişle toplumun % 96,5`i düzenli olarak fiziksel aktivite yapmamaktadır.

 

Yürüyüş Günü

İlimizde 3–4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında fiziksel aktivite ve hareketli yaşamın önemine dikkat çekmek amacıyla Müdürlüğümüz tarafından, İl Sağlık Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak 3-4 Ekim "Dünya Yürüyüş Günü" çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. Bu etkinlikler kapsamında düzenlenen yürüyüşümüzü “Kırıkkale Yürüyor Ama Yolun Ortasından Değil” yerel sloganımızla ve Sayın Valimiz Ali Kolat’ın teşrifleriyle, bugün buradan başlatıyoruz.” 



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli