Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale, Savunma Üssü Olacak

Kırıkkale, Savunma Üssü Olacak

 Bakan Ergün Açıkladı

Hadi Bakalım!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Kırıkkale`ye silah ve mühimmat organize sanayi bölgesi kuracağız." dedi.

Bakan Kırıkkale’ye Geldi

MKE barut fabrikası yanındaki 500 dönümlük araziye Silah ve Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi kurulacağı müjdesini veren Ergün, şöyle devam etti: "Kırıkkale savunma üssü olacak." dedi. Ankara`nın yanında bulunan Kırıkkale`nin silah sanayi merkezi olma potansiyelinin yüksek olduğunu söyleyen Ergün, "Cazibe noktası olarak görüyoruz. Savunma ve Silah sanayimizi burada güçlendirmek için adım atıyoruz. Silah ve savunma sanayi bölgesi içerisinde olan bir silah gücü kuralım. Kırıkkale`nin ismini hem ulusal hem de uluslararası düzeyde duyuralım. Bakanlığımız olarak yatırım yapan yatırımcılara kredi desteği de sağlayacağız. Kalkınma da öncelikli şehirlerarasında olduğunu görebiliyoruz. Fırsatları Kırıkkale`de doğuracağız. En kısa zamanda hayata geçeceğini söylemek isterim. 

Açıklamada Bulundu

Silah ve mühimmat sanayi alanında Kırıkkale, dünyada önemli bir yerde olma fırsatını yakalayacağını belirten Ergün, "Uluslararası fuarlar şehrinizde düzenlenerek, şehre katkı sağlayacak. Başka ülkelerin silahlı kuvvetleri buraya gelerek fuarda kendi ürünlerini sergileyecek. Ciddi teknoloji gerektiren bir iş, sapan yapmıyoruz. Ciddi bir iş yapıyoruz. Yüksek eğitim almış kişiler burada çalışacak. Derinlemesine etki yapacak. Güzel bir iklim oluşacak. Teknolojinin olduğu yerde bilgi vardır, birikim vardır, gelişmişlik vardır." değerlendirmesinde bulundu. Sözlerinin sonunda Ergün, şöyle konuştu: "Anadolu`nun bağrında bulunan Kırıkkale birçok bölgeyi birbirine bağlıyor. MKE ve Tüpraş, şehrin en önemli avantajlarından birisi. İyi bir üniversite var. Hiçbir şehirde olmayan bir `Güç Birliği` projesi var. Önemli bürokratlar var. Bu avantaj varken herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır. Bu bilinçle Kırıkkale`nin gelişimine önemli katkı sağlamalıdır." dedi.

Atalay’dan Açıklama

Başbakan Yardımcısı, Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay ise Kırıkkale`nin savunma ve silah alanında gelişeceğini ve uluslararası düzeyde tanınacağını söyledi. MKE barut fabrikası yanındaki 500 dönümlük araziye `Silah ve Mühimmat Organize Sanayi Bölgesi`nin kurulacağı müjdesini veren Atalay, "Kırıkkale savunma üssü olacak." ifadelerini kullandı. Bölgede, Kırıkkale`nin savunma sanayi olma hamlesinin önemli olduğunu belirten Atalay, "Kırıkkale`de neler yapılabilir bunu konuşuyoruz. Şehrimizde kamu hizmetleri bakamından bir sorunumuz yok. Baktığımız zaman yeni projeler var. Hastanelerimiz yapılıyor, ilimiz sağlıkta iyi bir noktaya geldi. Kamu yatırımlarımız son sürat devam ediyor, bu konuda da Kırıkkale gelişiyor. Özel sektör yatırımlarını da Kırıkkale`ye çekmek istiyoruz. Savunma ve silah sanayi bölgesi olma hedefindeyiz." dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false