Anahtar Kelimeler:

Yolları Yapılacak

Yolları Yapılacak

 Kırıkkale`ye bağlı Kazmaca köyü sakinlerinin, 2 yıldır bekledikleri yol çalışması başladı. İl Özel İdaresi ekiplerinin başlattıkları, 10 kilometrelik yol önümüzdeki aylarda bitirilmesi bekleniyor

Köy İçin Yol Çalışması

Ankara il sınırına kadar yolun asfaltlı olduğunu belirten köy sakinleri, Kırıkkale yolunun ise topraktan oluştuğunu ifade etti. Çalışmalarından dolayı İl Özel idare ekiplerine teşekkür eden Kazmaca Köyü Muhtarı Cahit Önal, köyün tek sorunun yol olduğunu ve çalışmadan dolayı memnun olduklarını söyledi. Yolun kışın ve yazın türlü türlü sorunları olduğunu belirten muhtar Önal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a mektup yazdığını ve mektubuna olumlu cevap geldiğini açıkladı.

150 Haneli Köy

Kalecik ilçesinde 150 hane Kazmacalı vatandaş yaşadığını kaydeden Önal, bunun yanında ilçede 125 öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, "Köy halkı olarak bizler Kırıkkale`den çok Kalecik ilçesi ile alışverişimiz oluyor. İnsanlar her gün ilçeye gelip gidiyor. Geliş gidişlerde araçlarımız büyük zarar görüyor. Yolun bozuk olmasından dolayı araçlarımız sanayiden çıkmıyordu. Bütün kazancımızı sanayide yatırıyorduk." dedi.

Zor Durumdalar

Yolun yazın topraktan oluştuğunu dile getiren Önal, "Köyün hemen yakınında maden ocağı bulunuyor. Ocağa ağır vasıtalar gelip gidiyor. Geçişler sırasında ortalık toz oluyor. Meyve bahçeleri tozdan etkileniyor ve ağaçlar ve meyveler kuruyordu." diye konuştu. Kışın ise bölgelerinde çok kar yağdığını açıklayan Önal, "Yol bozuk olduğundan dolayı kardan araçlar saplanıyor ve saplanan araçları çektirmek için birçok zorluk çekiyoruz. Özelikle yağmur dönemlerinde balçık olan toprağa araçlar daha çok saplanıyor. Köylüler ne yapacağını şaşırıyorduk." şeklinde konuştu.

Çalışma Başladı

Kazmaca köyünün sorunlarının büyük oranda çözülen örnek köylerimizden biri olduğunu belirten Vali Ali Kolat, Kazmaca ile Ankara`nın Kalecik ilçesi yolunun yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını kaydetti.



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli