Anahtar Kelimeler:

Gençler Tepki Gösterdi!

Gençler Tepki Gösterdi!

 Mesleki ve Teknik liselilerin çalışma hayatına girmesi ve sorunlarının dile getirilmesi amacıyla Kırıkkale’de kurulan Mesleki ve Teknik Okullar Mezunları Derneği (MESDER), Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun eleman alımında yaşanan usulsüzlüklere yönelik açıklama yaptı

18 Kişiden Sadece 1 Tanesi Kırıkkaleli

Kamu kurum ve kuruluşlarına geçici eleman alımında adres beyanının istenmesine karşın özellikle Makine ve Kimya Endüstrisi kurumunda yapılan eleman alımlarında bu kuralın ihlal edildiğini belirten MESDER Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Uçakan, birçok hak sahibinin mağdur edildiğini vurguladı. Bu duruma en güzel örneğin 19.09.2011 tarihli eleman alımında açılan 6 kişilik talebin 18 kişilik nihai listesinde sadece 1 kişinin Kırıkkale doğumlu olduğunun altını çizen Uçakan, bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu ancak herhangi bir neticeye ulaşılmadığını belirtti.

Hak Sahipleri Mağdur Edilmesin

Asıl amaçlarının kurumun Kırıkkale’ye ait olduğunu vurgulamak veya Kırıkkale dışından kimsenin alınmamasını sağlamak olmadığına dikkat çeken Uçakan, hedeflerinin ilgili yönetmenliğin Kırıkkale sınırları içinde ikametgâh edenlere verdiği bu hakkın usulsüz beyan ve girişimlerle hak sahiplerinin elinden alınmasını vurgulamak olduğunu ifade etti. Aynı konunun diğer illerde sıkı bir şekilde takip edildiğini belirten Uçakan, “Biz Kırıkkaleli gençler ve MESDER olarak yetkililerin gereken önlemleri almasını ve hak sahiplerinin mağdur edilmemesini istiyoruz. Gerek siyasi gerekse idari amirlerimiz ve büyüklerimizden bizlere sahip çıkılması hususun da yardım beklemekteyiz” dedi. Bu karışıklıklar yetmezmiş gibi gelenlerin geldikleri illerden otobüs seferleri düzenleyerek kazanç kapısı sağladıklarının da altını çizen Uçakan, internette bazı sitelerde bu tür kişilerin yaptıkları yorumlarla yapılan usulsüzlüğü alenen ilan ettiklerini de sözlerine ekledi.

Vicdanlarıyla Baş Başa Bırakıyoruz

Dernek olarak sadece Endüstri Meslek Lisesini değil, Ticaret, Sağlık, Kız Meslek ve İmam Hatip liseleri de dahil olmak üzere bütün meslek lisesi mağdurlarının yanında olduklarını belirten Uçakan, “Neden bir Kırıkkale ili olarak diğer illere gıptayla bakmak zorunda kalıyoruz? Neden bizlere tahsis edilen bu hakkı usulsüz ve yanlış beyanlarla elimizden alıyorlar? En acısı da neden kimse bu konuya yardımcı olmak adına bizlere elini uzatmıyor? Bu kadar mı kabuğumuza çekildik? Bu kadar mı vurdumduymaz olduk? Bu hususta ihmali bulunanları vicdanlarıyla baş başa bırakmak isteriz. Eğer ki soruları kendinize sorup cevap alabiliyorsanız anlaşılan yanlışlık sizlerde değil” diye konuştu.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false