Anahtar Kelimeler:

Yabancı Konukları Ağırladılar

Yabancı Konukları Ağırladılar

 Yabancı Konuklar Vardı

Son günlerde ismini Proje ve etkinliklerle duyuran Kadın Platformu derneği, Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları projesi hazırlamak amacıyla Danimarka, İspanya, İngiltere, Macaristan, Slovakya ve Yunanistan’dan gelen misafirleri ağırladı.

7 Ülke Katıldı

2011 yılı Nisan ayında kurulan Kadın Platformu derneği sadece kadın hakları değil,şiddet , isdihdam, engelli hakları kısacası insan hakları konulu çalışmalarını sürdürüyor. Bir dizi eğitim ve farkındalık çalışmaları yapan dernek hız kesmeden proje üretmeye devam ediyor.  Kırıkkale İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı F. Zeynep Belen ve Kırıkkale Valiliği Proje Ofisi Proje Uzmanı Dursun Açıkgül tarafından hazırlanaran ve Kırıkkale Kadın Platformu tarafından desteklenen “Dezavantajlı Gruplara Sunulan Hizmetlerin Ab Ülkelerinde İncelenmesi” adlı AB projesini hazırlık faaliyetleri devam ediyor.

Ön Çalışmalar Gerçekleştirildi

Ülkemizin Avrupa Birliğine üyelik sürecine katkıda bulunmak amacıyla ilimizde de çeşitli düzeylerde ve konularda AB boyutlu çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Kadın Platformu derneği Başkanı Ayten Polat, “Bu kapsamda Kamu - Sivil toplum işbirliğine örnek olacak bir AB boyutlu çalışmayı, Valimiz Ali Kolat` ın destekleri ile gerçekleştiriyoruz. İlimizde başta kadın hakları konusu olmak üzere önemli çalışmalara imza attık. Grundtvig Öğrenme Ortaklığı projesi hazırlamak amacıyla Valiliğimiz Proje Destek Ofisi tarafından Avrupa Birliği üyesi 7 ülkeden (Danimarka, İspanya, İngiltere, Macaristan, Slovakya ve Yunanistan) potansiyel proje ortağı kurumlar ile irtibata geçilerek ön çalışmalar gerçekleştirildi” dedi.

Mektup Gönderildi

Proje hazırlamaya yönelik ilimizde proje hazırlık toplantısı gerçekleştirmek amacıyla Kırıkkale Kadın Platformu Derneği tarafından 7 Ülkeyede bulunan kuruluşlara davet mektubu gönderildi. Çalışmaların verimli geçmesi ve kaliteli bir çalışma olması için Kırıkkale Kadın Platformu Derneği Başkanı  Ayten Polat ve Yönetim Kurulu üyeleri yabancı misafirlere ev sahipliği yaptılar. Polat konuşmasının devamında “ Söz konusu davet kapsamında proje hazırlık toplantısına katılmak için kendi ülkelerinin Ulusal Ajanslarına yaptıkları başvurular neticesinde Danimarka, İspanya, Slovakya ve Yunanistan`dan yedi katılımcı ilimize gelmiştir. Katılımcılar, 12 - 14 Aralık 2012 tarihleri arasında Kırıkkale Kadın Platformu Derneği katılımı ile Kırıkkale Valilği Proje Destek Ofisinde 3 günlük bir proje hazırlık toplantısı gerçekleştirildi” diye ifade etti. 

Vali Yardımcısı Yılmaz’a Ziyaret

Proje hazırlık toplantısına Danimarka Vejle Belediyesinden Ulla Varneskov ve Jannie Jorgensen, İspanya Siglo22 Vakfından Nano (Mariano Sanz Prieto), Slovakya Perman, spol. sro. danışmanlık kurumundan PhDr. Anna Trubanová ve Jana Tolicová, Yunanistan Pelion Oros derneğinden Nikolaos Chrysinis ve Konstantinos Moraros katıldı. Ayrıca  ülkemizi temsilen Kırıkkale Valiliği Proje Destek Ofisi uzmanlarından Leyla Erkuş ve Dursun Açıkgül katıldı. İlimizde kısa bir tanıtım turu gerçekleştiren misafirler Kırıkkale Kadın Platformu Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte AB İl Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Mehmet Yıldız` a bir nezaket ziyareti gerçekleştirdiler.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false