Anahtar Kelimeler:

Okulun Büyük Başarısı

Okulun Büyük Başarısı

 İki Kez Birinci Oldular

Kimeski Mahallesi’ndeki Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu il genelinde 54 okulu geride bırakarak İngilizce’de üst üste iki kez il birincisi olarak adından söz ettirdi…

Büyük Bir Başarı

Kırıkkale genelinde İngilizce deneme sınavları yapıldı. Sınav sonuçları önceki gün açıklanırken, Kimeski Mahallesi’ndeki Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu 8. Sınıf öğrencileri üst üste ikinci kez il birinciliği elde ettiler. İl genelinde 54 okulu geride bırakarak üst üste iki kez başarı elde eden okulun öğrencileri bunu pasta keserek kutladılar. Okulda 8/A Sınıfın yanı sıra 6/A sınıfı da il genelindeki 6. Sınıflarda il birinciliği elde etti.

Gurur Verici Bir Gelişme

Her iki sınıf da 8. Ve 6. Sınıfların tamamını geride bırakarak il birinciliği ile dikkat çekti. Okulun İngilizce öğretmeni Bahar Bakşi, eldi edilen bu başarının ders verdiği sınıflar, öğrenciler, okul, veliler ve kendisi adına gurur verici olduğunu söyledi. Böylesi bir başarıyı tekrarlamanın kolay olmadığına işaret eden Bakşi, “Üst üste elde edilen derece ile başarımız tescillenmiş oldu. Bu bizim için gurur verici bir gelişme” dedi.

Destek Olunursa…

Okulun elde ettiği derece bununla kalmadı. İl genelinde başarı ortalaması 4,63 iken, okulun ortalaması 11,2 olarak gerçekleşti. 8/A sınıfı il genelindeki ortalamanın iki kat üzerine çıkmış oldu. Okulda pasta keserek bunu kutlayan öğrenciler, “Elde ettiğimiz derece bizim neler yapabileceğimizi otaya koydu. Bizlere destek olunması halinde daha büyük başarılar elde edeceğimize eminiz” dediler.

Takdir Edilecek

Okulun derecesi ve başarısı Milli Eğitim camiasında da dikkat çekti. 54 okulu geride bırakarak çok önemli bir başarıya imza atan iki sınıf ve okula Milli Eğitim Müdürlüğü’nün takdir ve başarı belgesi vermesi bekleniyor. Kırıkkale ortalamasının çok çok üzerinde elde edilen derece ikinci kez elde edildiği için okulun bu konuda teşvik edileceği bildiriliyor.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli