Anahtar Kelimeler:

Bizim günümüz

Bizim günümüz

 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetemize kutlama mesajları yağdı. İl İdarecileri, siyasiler, esnaflar, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar, e-posta, telefon ve faks aracılığıyla gazetemiz çalışanlarını kutladılar.

VALİ ALİ KOLAT

“Medya dünyanın her yerinde yaptığı yayınlarla, demokratikleşme, şeffaflık, insan haklarına saygılı olma, hukukun üstünlüğü, eğitim, sağlık, güvenlik, kamu hizmetleri ve yasal hakların tam olarak kullanılması gibi konularda kamuoyunu etkilemektedir. İletişim teknolojisinin gelişmesiyle özellikle gazete, televizyon, radyo ve internet yayıncılığı halkın sesi haline gelmiş; devlet ile halk arasında adeta köprü görevini üslenmiştir. Dünyanın her hangi bir yerinde meydana gelen bir olay aynı anda tüm kamuoyu ile paylaşıla bilmektedir.

“ZOR ŞARTLARLA ÇALIŞIYORLAR”

Medya sektöründe çalışan basın mensupları önemli bir kamu görevlerini yerine getirirken gece ve gündüz demeden her türlü zor şartlar altında çalışmakta; bu uğurda yaralananlar ve hatta hayatını kaybedenler olmaktadır. Son yıllarda ülkemizde basına yönelik yeni düzenlemeler yapılmıştır. 5953 sayılı Basın Mesleğinde Çalışanlarla Çalıştırılanlar Arasındaki Münasebetlerin Tanzimi hakkındaki Kanun ile 212 sayılı yasanın çıkartılması gazete çalışanlarının haklarını korumaya ve iyileştirilmesine yönelik düzenlemelerdir.195 sayılı yasada da çalışan gazetecilere yönelik düzenlemeler mevcuttur.5187 sayılı Basın Kanunu ile de mevkutelere yeni düzenlemeler getirilmiştir.

“BASINIMIZ İYİ BİR KONUMDA”

Ayrıca Sarı Basın Kartı yönetmeliğinde basın mensupları yararına değişiklikler yapılmıştır. Yerel gazetelerin dizgi ve baskıda kendilerini yenilemeleri, haber ve yorumlarda basın yayın ilkelerine uymaları; okurun beğeni ve takdirinin kazanılması yönünden önemlidir. Basınımızın bu bakımdan iyi bir konumda olduğunu söylememiz mümkündür. İlimizde günlük yayın yapan 13 adet gazete,12 internet sitesi ve 6 adet radyo kuruluşu mevcut. İlimizde TV yayını olmaması ise bir eksiklik olarak değerlendirilmelidir. Bu vesileyle tüm gazete imtiyaz sahipleri ile ilimizde görev yapan yerel ve yaygın medya çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, aileleriyle birlikte daha nice sağlıklı, başarılı ve mutlu yıllar diliyorum.

MEHMET DEMİR (AK PARTİ İL BAŞKANI)

İletişimin en etkili kollarından olan basın, gerçeklerin öğrenilmesi ve halka duyurulmasının direk yollarından biridir. İnsanların yaşadıkları yer neresi olursa olsun, vatandaşın dile getiremediği sorunları, halkın diline tercüman olarak, sorunlarını duyurarak kamuoyu oluşturmaktadır. Basın mensuplarının iş ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi, sosyal haklarının oluşturulması, rahat bir ortamda çalışmalarının sağlanması, devletin olduğu kadar, basın-yayın organı sahipleri ve meslek örgütlerin de görevleri arasındadır.

“SAĞLIK VE  BAŞARILAR DİLERİM”

Basın camiasında çalışan tüm kardeşlerimizin de bu anlamda, haklarına sahip çıkmaları, basın meslek ilkelerini her koşulda gözetmeleri, basının gücünü amaç dışı kullanmak isteyenlere karşı duyarlı olmaları, sorumluluklarını unutmadan ve bu kutsal mesleğin taşıdığı önemin bilinciyle hareket etme anlayışından ödün vermeyeceklerine inanıyorum. Sürekli beraber olduğumuz basın mensuplarıyla çalışmaktan, her zaman mutluluk duyduğumu, onlarla çalışmaktan keyif aldığımı belirterek, çalışma arkadaşlarım olarak gördüğüm değerli basın çalışanlarının,"10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nü kutlar, sağlık ve başarılar dilerim.

ERDAL BALOĞLU (MHP MERKEZ İLÇE BAŞKANI)

Toplumsal bilinci güçlendirmek, kamu yararı gözetmek ve farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan tanımak gibi çok önemli işlevlere sahip olan basınımız; Hitap ettiği toplumun aynası ve toplumu oluşturan fertlerin doğru haber alma, kamuoyunun duygu ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmak suretiyle, demokrasinin işlerlik kazanarak gelişmesine katkıda bulunan en önemli unsurlardan biridir gazetecilik. "Gelişmiş bir hayat ve kültür seviyesi, müreffeh bir dünya görüşüyle çağdaş bir medeniyetin kurulması, korunması ve varlığının devamı için basın özgürlüğü, büyük ehemmiyet arz etmektedir. Günümüz bilgi çağında, bilgilenme hakkının teminatı olan ve `dördüncü kuvvet` olarak nitelendirilen basın mensuplarının, muhakkak ki mesleklerinin gereğini yerine getirmek için, başarıyla ayakta durabilme dirayetini göstererek büyük bir özveriyle ifa ettikleri kamu hizmeti önem arz etmektedir.

“ETKİN ROL ÜSTLENİYORLAR”

`Türkiye basını, milletin gerçek ses ve iradesinin doğduğu yer olan Cumhuriyetin etrafında çelikten bir kale oluşturacaktır` veciz ifadesiyle Mustafa Kemal ATATÜRK, düşünce kalesinin üstadlarından beklentisini dile getirmiş ve gazetecilerin önemine dikkati çekmiştir. ``Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir çalışmayı içermektedir. Yerel basınımız da, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla kurumlar arasında köprü görevi görerek, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler.

“24 SAAT ÇALIŞIYORLAR”

Günün 24 saatini çalışarak, doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ulaştırmak için fedakarca çalışan gazetecilerimiz, bir anlamda toplumun sesi olarak ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri bu önemli kamu hizmeti için teşekkür eder, Bu düşüncelerle, basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin  yıl dönümü olan Çalışan Gazeteciler Günü`nü yürekten kutluyor, ebediyete intikal etmiş olan basın çalışanlarını rahmetle anarak Necip Türk Milletinin gelişiminde ve ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde önemli bir görev üstlenen, fikir işçisi gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutlar, sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini dilerim.

CELAL YÜNLÜ (HİZMET-İŞ SENDİKASI ŞUBE BAŞKANI)

Günümüzde büyük bir hızla gelişen kitle iletişim araçları sayesinde her geçen gün güçlenerek ilerleyen basın teşkilatı için, şüphesiz haberleşme özgürlüğünün kullanımının önemli bir unsur olduğunu "Haber alma ve yayma özgürlüğüne verilecek önem, demokratik yaşamın gelişmesine katkı sağlayacak; bununla birlikte attığı adımlardan emin, doğru bilgilendirilmiş, çağdaş bir toplum da yaratacaktır, insan haklarına ve farklı düşüncelere saygılı bir anlayışla çalışmalarını sürdüren gece gündüz demeden her türlü zor şartlar altında çalışmakta olan bütün basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutluyor başarılar diliyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum"

FERAMİŞ ENDER GÜNGÜNEŞ (HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ)

Dünya’da ve ülkemizde yaşanan olaylardan basın - yayın organları aracılığıyla çok kısa bir süre içinde haberdar oluyoruz. Gazeteciler sadece bizlere haber vermek adına, her türlü zor şartlarda çalışma hayatlarına devam ediyorlar. Bu anlamda yaptıkları işin zorluklarının farkında olduğumuz basın ve gazetecilik mesleğinin hakkı ile icra edilmesi için çaba harcayan mesleğin ilke ve etiğinden bir an olsun uzaklaşmayan gazeteci ve basın mensuplarımıza gayretlerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum. Özgür ve tarafsız bir basının varlığı şeffaf, demokratik, bir toplumu yaşatan en önemli unsurlardan biridir. Bu özellikler için de mesleklerini icra etmeye çalışan basın çalışanlarımızın bu anlamlı günlerini kutluyor, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunuyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false