Anahtar Kelimeler:

Açıklamaları Dikkat Çekti!

Açıklamaları Dikkat Çekti!

 Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, göreve geldiğinde 81 il içinde 30`uncu sırada yer aldıklarını, yaptıkları yatırımlarla bunu ilk 15`e kadar yükselttiklerini söyledi…

Açıklama Yaptı

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, göreve geldiğinde 81 il içinde 30`uncu sırada yer aldıklarını, yaptıkları yatırımlarla bunu ilk 15`e kadar yükselttiklerini söyledi. Korkmaz, "Türkiye ne kadar büyüyorsa Kırıkkale`de buna paralel olarak büyümeye devam edecek. Hedefimiz ilk 10 il içinde yer almak." dedi. Yeni hizmete açılan Kırıkkale İş Merkezi`nde bulunan meclis salonunda düzenlenen 2012 yılı değerlendirme toplantısına yerel ve ulusal basın kuruluşlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasiler katıldı. Kırıkkale`nin yaşanabilir kentler arasında ilk 15. sırada olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Kırıkkalemiz ülke genelinde hak ettiği yere getirilmesi gereken bir il. 2004 yılında kentimizin bir fotoğrafını çektik.

İleri Gittik

Artılarıyla eksileriyle masaya yatırdık. İnsanımıza sunulan hizmet kalitesinin artışını hep birlikte yaşadık. Türkiye ne kadar büyüyorsa Kırıkkale`de buna paralel olarak büyümeye devam edecek. 81 vilayet arasında hizmet zenginliğinde ilk 30`a giremiyorduk. Bizim `ilk 20`ye gireceğiz` diye bir iddiamız vardı. Bağımsız kuruluşlar tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu hamd olsun ilk 15`teyiz. Kırıkkale artık ilk 10`a girmenin yarışı içerisinde olacak." dedi.

Bilgiler Verdi

Şehrin en eski ve geniş bulvarı olan Atatürk Bulvarı üzerinde geniş kapsamlı bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirildiğini belirten Korkmaz, "Bu bağlamda 10 bin metrekare rekreasyon alanı ile şehrimize yeni bir cazibe alanı kazandırıldı. Bunun yanında Merkez Yeni·mahalle Kentsel Yeni·leme Projesi gerçekleşti. Kırıkkale Belediye Başkanlığı ve TOKİ arasında imzalanan ön protokol ile başlayan bu projemiz 3 etaba ayrıldı." diye konuştu. Korkmaz, kapalı semt pazarı, kent orman projesi, çağrı merkezi, nikah salonu, katı atık depolama ve atıktan enerji üretme, tıbbi atık sterilizasyon tesisleri hakkında bilgi verdi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli