Anahtar Kelimeler:

ASELSAN'ı Ziyaret Ettiler

ASELSAN

 Komisyon Üyeleri Katıldı

TBMM Milli Savunma Komisyonu üyeleri, ASELSAN ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı`nı ziyaret etti.

Köksal Başkanlığında

Ak Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal başkanlığındaki komisyon üyeleri, ilk olarak Savunma Sanayii Müsteşarlığı`na geldi. Burada yaklaşık 2 saat süren brifingin ardından heyet, Aselsan`da askeri ve sivil haberleşme holü ile Hacim Kamoy üretim holünü gezerek, incelemelerde bulundu. Heyet, Aselsan`ın üzerinde çalıştığı sistemleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Köksal Bilgi Verdi

Komisyon Başkanı Köksal, önceden yapılan bir program çerçevesinde bu iki kurumu ziyaret ettiklerini belirterek, gelecek aylarda Türk Silahlı Kuvvetleri`nin doğrudan sorumluluk taşıdığı veya ilgili olduğu birimlere ziyaretler gerçekleştireceklerini bildirdi. Bu iki kurumda gördüklerinden gurur duyduklarını ifade eden Köksal, "Aselsan ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı`na teşekkür ediyorum. Bu kurumlar gerçekten göğsümüzü kabartacak şekilde güzelleştirilmiş" dedi.

Heyecan Ve Özgüven

Her iki kurumda da büyük bir heyecan ve özgüvenle çalışıldığını, bu nedenle geleceğe yönelik projeksiyonların gerçekleşeceğine inandığını belirten Köksal, ülke adına yapılan çabalara her zaman destek vereceklerini kaydetti. Aselsan`da üzerinde çalışılan sistemlerin en büyük alıcısının Tsk olduğunu belirten Köksal, bu imkanı sağlayan Genelkurmay Başkanlığı`na da teşekkür etti. Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Baykul da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Geleceğe Yönelik…

Bugün faaliyetlerin çok küçük bir bölümünü gösterebildiklerini ifade eden Baykul, "Biz geleceğe yönelik büyük perspektiflere hazırız. Fırsat verildiği sürece başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi. Ürettikleri sistemler için ürün alırken Kdv ödemelerine karşın bu ürünleri satarken Kdv almadıklarını anlatan Baykul, ilgili yasadaki mahsuplaşma hükmüne ilişkin uygulamada sıkıntılar olduğunu söyledi.

Plaket Verildi

Mahsuplaşma sıkıntısından kaynaklanan 130 milyon lira birikmiş olduğunu, bunun da şirketi olumsuz etkilediğini belirten Baykul, konuya ilişkin bir yasal düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Köksal da söz konusu sıkıntıyı notları arasına aldıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Baykul, Köksal`a plaket verdi ve birlikte çekildikleri bir fotoğrafı hediye etti.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false