Anahtar Kelimeler:

Genel Sekreter atandı

Genel Sekreter atandı

 

Sonunda atandı

Ahiler Kalkınma Ajansı toplantısı Niğde’de yapıldı. Toplantıya Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ali Kolat, Niğde Valisi Âlim Barut, Aksaray Valisi Selami Altınok, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ve İllerin Belediye Başkanları, İl Genel Meclisi Başkanları ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları katıldı

Vali başkanlık etti

Vali Kolat yaptığı konuşmada “Ocak ayı toplantımızı Niğde’de gerçekleştiriyoruz. Ahiler Kalkınma Ajansı olarak yapacağımız bu Yönetim Kurulu Toplantısında geçtiğimiz ay yaptığımız Yönetim Kurulu kararları, sonuçları değerlendireceğiz, tekrar bir gözden geçireceğiz. Biliyorsunuz çağrıya çıktık, 7 Şubat’ta çağrımız sona eriyor. Çağrı ile ilgili çalışmalarımızda arkadaşlarımız beş ilimizde çağrının tanıtılmasıyla ilgili gerekli tanıtım toplantıları yaptılar. Nasıl proje hazırlanır ve projelerin kabulü safhasındaki aranacak şartlar konusunda beş ilimiz ve 10 ilçemizde de arkadaşlarımız toplantılar yaparak tanıtımlarını sürdürdüler.

Ciddi projeler bekleniyor

Bu 7 Şubat 2013’e kadar devam edecektir. Biz ümit ediyoruz ki gerçekten de ciddi manada projeleri bekliyoruz. Hem rekabet edilebilirlik sektöründe, hem de küçük ölçekli altyapı sektöründeki projelerinizi bekliyoruz. 7 milyon civarında küçük ölçekli altyapı sektöründeki projelere ayrılmış bir kaynağımız var. Sektörsel rekabet edecek alanda da 17.5 milyon civarında bir destek sağlayacağız. Toplam 24.5 milyon bir kaynak oluyor, bu da ciddi bir kaynak. İnşallah çok ciddi projeler gelir ve bu projeler Ahiler Kalkınma Ajansımız tarafından desteklenir” dedi.

Mali Destek Programı

Vali Kolat konuşmasına devamla,  “Geçtiğimiz yıllarda da 2010-2011 Mali Destek Programlarında 69 projeye, 2011-2012’de de yaklaşık 83 projeye 17 milyon civarında Mali Destek sağlanmıştır. Bu arada çeşitli kuruluşlara teknik destek de verilmiştir.   Üçer dönem sonuçları itibariyle 18 Ocakta ilan ettik. 34 proje başvurusu içerisinde üçüncü dönem değerlendirme sonucunda da 24 proje destek almaya hak kazanmıştır.

Çalışmalar devam ediyor

Bu çalışmalarımız devam ediyor ve edecektir. Bütün mesele hemen her sektörde insanımızın, üreticimizin, sanayicimizin nasıl bir yol izlemesi gerektiğini ve bize nasıl başvurabileceğini bilmesidir. Biz bunu çok önemsiyoruz ve biri bize projesi ile başvurduğu zaman varsa eksikliğini bilsin, nasıl bir yol izleyeceğini bilsin istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de inşallah bu projeler yapılır 24.5 milyon TL bölgemize ciddi manada bir katkı sağlayacaktır” dedi.

Genel Sekreter ataması

Daha sonra gündemin diğer maddeleri görüşülerek değerlendirildi. Ayrıca Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine, Kalkınma Bakanlığı tarafından Mehmet Fatih Yıldız atandı. Mehmet Fatih Yıldız bugün itibariyle Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği görevine başladı. Mehmet Fatih Yıldız, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olup, Yüksek Lisansını Toprak ve Su yönetimi üzerine yaptı. 1971 Mardin doğumlu olan Yıldız, 1987-1998 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığında memur olarak, 1998-2005 yılları arasında GAP Bölge Kalkınma İdaresinde mühendis olarak, 1998-2012 yılları arasında Hazine Müsteşarlığında Hibe Program Koordinatörü olarak görev yaptı. 



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli