Anahtar Kelimeler:

‘Terörün ne yapacağı kestirilemez'

‘Terörün ne yapacağı kestirilemez

 Terör açıklaması

Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, terörün ne yapacağını kestirmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Yoğun bir çalışma yapılıyor

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, "Terörün nerede, ne zaman, ne yapacağını kestirmek mümkün değil. Onun için AK Parti Hükümeti olarak bir taraftan halkın mutluluğu ve refahı için yoğun gayret sarf ederken, diğer taraftan terörle mücadele konusunda yoğun bir çalışma yapılıyor" dedi. Köksal, partisinin Kırıkkale İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, TBMM`de yoğun bir çalışma temposunda vatandaşlara hizmet ettiklerini, halkın sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin yerine getirilmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Kestirmek mümkün değil

ABD`nin Ankara Büyükelçiliği`ne yapılan saldırıyı kınadığını belirten Köksal, şöyle devam etti: "Saldırıda hayatını kaybeden güvenlik görevlisinin ailesine başsağlığı diliyorum. Polis Teşkilatımız dün olağanüstü bir gayret sarf ederek, zanlının kimliğine ve saldırının nedenlerine, olaydan kısa bir süre sonra ulaşmıştır. Olayla ilgili yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Terörün nerede, ne zaman, ne yapacağını kestirmek mümkün değil. Onun için AK Parti Hükümeti olarak bir taraftan halkın mutluluğu ve refahı için yoğun gayret sarf ederken, diğer taraftan terörle mücadele konusunda yoğun bir çalışma yapılıyor. Önemli yollar alındı. İnanıyoruz ki, kısa bir süre sonra terörle mücadelede de gözle görülür, elle tutulur sonuçlar ortaya çıkacaktır."

“İyi bir asker terfi edemiyor”

Köksal, pek çok askerin, çeşitli soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Askerlerle ilgili yönetmelikte ayrı bir hüküm bulunduğuna dikkati çeken Köksal, şunları kaydetti:"Soruşturma geçiren asker, soruşturması devam ettiği sürece terfi edemez. Sayın Başbakan çok detaylı söylemedi ama bu noktayı söylemek istedi. Siz terfi edeceksiniz ama `soruşturma var` diye önüne geliyor. İyi bir asker terfi edemiyor. Belki bu asker 3 ay sonra beraat ettirilecek ama Yüksek Askeri Şura`yı geçirmiş olacak. Bir yıl sonraya kalacak. Sayın Başbakan`ın dediği, bir an önce bu neticelensin ki ona göre de daha rahat bir şey olsun." Köksal, adalet kurumlarının daha hızlı işlemesi gerektiğini anlatarak, yargılamaları usul yönünden hızlandıracak bir takım düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ve 4`üncü yargı paketiyle biraz daha bu durumun hız kazanacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı