Anahtar Kelimeler:

MHP 44. Yılını Kutluyor

MHP 44. Yılını Kutluyor

 Göçer’den Mesaj…

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 44. Kuruluş yıl dönümü kutlanıyor. MHP İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer, partinin kuruluş yıl dönümü ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Göçer’den Açıklama

Göçer, “Sevdalısı olduğumuz büyük Türk Milleti`nin tarihi Türk milliyetçiliği düşüncesini bir siyasi proje haline getirerek, siyasi imtihan sahasına çıkışımızın üzerinden 44 yıl geçmiştir. Rahmetli Başbuğumuz Türkeş Beyin arkadaşlarına hitaben söylediği, "Emanet olunan davayı kucakladım. Hiç arkama bakmadan, tereddütsüz, hiçbir şeye aldırmadan yürüyorum." sözleri bu tarihi sürecin ve şuurun yansımasıdır. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi`nin 8-9 Şubat 1969 tarihinde yapılan kongresi; bugün artık Türkiye siyasetinde sağlam bir zemin bularak derinlere kök salmış olan Milliyetçi Hareket Partisi`nin doğuşunu müjdeleyen çok önemli bir dönüm noktasıdır.

İftiharla Ulaşmıştır

Bu tarihten itibaren, yürekleri vatan ve millet için çarpan milliyetçiler, siyasi temsil yönünden aradıkları kimliği, kurumu ve kucaklamak istedikleri gönülleri "üç hilal"in etrafında bulmuşlardır. İlk yıllarında, kurucusu ve lideri merhum Alparslan Türkeş Bey ve dava arkadaşlarının eseri olan milliyetçi-ülkücü gençliğin Türkiye`miz için duydukları millî kaygıları, apartman dairelerinde, düğün salonlarında, yurt odalarında buluşarak paylaştıkları heyecanlı ve uzun sohbetlerden, sabırla ve inançla sürdürülen çözüm arayışlarından bugünkü seviyelere iftiharla ulaşılmıştır.

Vazgeçilmez İnancımız

Milliyetçi Hareket Partisi, Türk Milletinin geleceğine ümitle bakmak isteyen herkesin umut kaynağı, geleceğinden endişe edenlerin sığınağı haline gelmişse, bu 44 yıl içerisinde harekete gönül vermiş, omuz vermiş, emek vermiş ve elbette ki öncelikle can vererek şehit olmuş aziz kahramanların eseridir. Elde ettiğimiz bu birikim ve tecrübe artık partimizi, ülkemiz ve milletimiz için duyduğumuz sevgiyi ve heyecanı ancak tek başına iktidarla gerçekleşecek bir hedefe kilitlemiştir. Bu hedefe ulaşmak; öncelikle kurucu dava büyüklerimize olan gönül borcumuzu ödemektir. Sonra aziz milletimize layık olduğu refah ve huzuru, kutlu devletimize ise ihtiyacı olan gerçek bağımsızlık ve liderliği sağlamak vazgeçilmez inancımızdır” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli