Anahtar Kelimeler:

Atık Su Tesisi'nin Yüzde 45`i Tamam

Atık Su Tesisi

 Çalışma Sürüyor

Kırıkkale’nin geleceği için en önemli projelerden biri olan Atık Su  Arıtma Tesisi Projesinin inşaatı hızla devam ediyor. Belediyeden bu konuda bilgi verildi.

İnşaat Sürüyor

Kızılırmak Nehri`nin kenarında kurulmuş olan kentimizde atık su tesisi, tüm su ihtiyaçlarımızı karşıladıktan sonra atık sularımızı çevreye zarar vermeden deşarj etmek ve Kızılırmak Nehri`nin hijyenik durumu ve su kalitesini de iyileştirmeye katkıda bulunmak amacıyla belediyemizce atık su arıtma tesisi inşaati hızla devam ediyor. Tesis, nehir kenarında, Yahşihan yolu üzerinde, mülkiyeti belediyemizce kamulaştırılmış olan 254 bin 382 metrekare alanda inşa ediliyor.

Havuzlar Yapılıyor

Tesisi, biyolojik azot ve biyolojik fosfor giderimle ve çamur stabilizasyonlu bir tesis modeli olacaktır. Bu nedenle yapılacak tesis, ileri biyolojik arıtma tesisi olacaktır. Tesiste giriş pompa istasyonu, ince ızgara, havalandırma ızgarası ve yağ giderici, anaerobik havuzu, aktive edilmiş çamur havuzu, fosforun kimyasal eliminasyonu, final çökeltme havuzları, mekanik kurutma, çamur depolama alanı, supernatant tampon tankı, septik bertaraf istasyonu gibi üniteler bulunacaktır. Gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanılabilir bir kent bırakma adına hazırladıkları atık su arıtma tesisinin 2013 yılında hizmete açmayı planladıklarını ifade eden Korkmaz, bilgi verdi.

Korkmaz Anlattı

Korkmaz, 1150 kilometre uzunluğundaki Kızılırmak Nehri`nin, geçtiği güzergâhtaki birçok yerleşim bölgesinin içme suyunu temin ettiğini, aynı zamanda tarımsal sulama ve havza boyunca her türlü bitkinin yetiştirilmesinde kullanıldığını kaydetti. Tesis çalışmalarının şuana kadar yüzde 45’inin tamamlandığını vurgulayan Korkmaz, “Şuanda su problemimiz yok. Bu tesisimizin faaliyete geçmesinin ardından su problemi olmayan birkaç il arasına gireceğiz” diye konuştu.

 

 



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli