Anahtar Kelimeler:

Toplantı Yaptılar

Toplantı Yaptılar

 Türkiye İslam Âlemine

Lider Olabilecek Bir Ülke

Kırıkkale Saadet Partisi Türkiye genelinde başlattığı ‘Yeniden Büyük Türkiye’ konferanslarının Kırıkkale de gerçekleştirdi.

Çok Sayıda Partili Katıldı

Kırıkkale Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından Kırıkkale Kültür Merkezinden yapılan konferansa, Kırıkkale Belediye Başkan vekili Halil Danacı, Kırıkkale İşçi Emekliler Dernek Başkanı Basri Keskin, Kırıkkale Eğitim Sen Şube Başkanı Yüksel Şahin, Kırıkkale muhtarları, Kırıkkale MHP İl Başkanı Yardımcısı İsa Cezan, ve Kırıkkale halkı katıldı. SP GİK Üyesi Zülfikar Gazi konuşmacı olarak katıldığı konferansta Avrupa ve Amerika’da yaşanan ekonomik kriz ele alındı. Kırıkkale Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa çok sayıda partili katıldı. Verdiği konferansta batılı ülkelerin kontrol altına alınamayan ağır bir krizin içerisinde olduğunu belirten Saadet Partisi GİK üyesi Zülfikar Gazi Amerika’nın yaşadığı krizin 1929 krizinden daha ağır bir kriz olduğunu ama gizlendiğini söyledi.

Bunlarda Bir Gün Uyanacak

Nedenini ise sömürdüğü ülkelerin uyanmaması olduğunun altını çizen GAZİ “tedbirler yetersizdir. Daha büyümüş olarak tedbirler problem olarak öne çıkıyor. Ne gibi? Mesela, bu krizin temelinde ne var? Bu krizin temelinde faiz unsuru var. Siz faizci kapitalist nizamı ayakta tutacağım derseniz sürekli sömürmek mecburiyetindesiniz. Sürekli sömürmek istediğiniz insanlar, hep sizin köleniz mi olacak? Bunlarda bir gün uyanacak. İşte bunlar uyanıkta sömürü hortumlarını kesmek için harekât yaptıkları zaman batılılar yeni ve fark edilmez sömürü arayışlarını piyasaya sürüyor. Yunanistan iflas etmiş. İspanya iflas etmiş. Nereden biliyoruz? Bürokratik hükümetler gelmiş, seçimle iktidara gelen hükümetler yok. İzlanda, İtalya ve benzeri ülkeler Fransa ve Almanya krizin eşiğindedir”

Çözüm Bilmiyor

“Sömüremezlerse krizden çökeceklerdir. Kur’an da böyle diyor. Ne milletler gelmiş geçmiş. Tarih için bir 10 yıl, 50 yıl çok büyük bir zaman dilimi değil. Asırlar. Avrupa merkez bankası geçtiğimiz hafta Avrupa bütçesini oluşturmak için bir araya gelmişlerdi. Merkez bankası taleplerini karşılayamadıkları için ne dediler. Bürokratik hükümetler kurun, milleti baskı altına alın, vergileri artırın. Bu nereye kadar gidecek? Piyasalar suni olarak şişirilmiş. Piyasalarda çok büyük oranda senet var, çek var, tahsil edilemeyen tahvil var, bono var. Piyasalar şişkin. Batı alemi refah seviyesini korumak için bütün dünya milletlerine ve bütün dünyanın kaynaklarını sömürmenin dışında bir çare düşünemiyor. Kendim üreteyim, kendi kaynaklarımla üreteyim kaynakları yok, madenleri bitmiş. Canhıraş bir şekilde ele geçirdiği ülkeye pençesini geçirip onu sömürmenin dışında bir çözüm bilmiyor” diye konuştu.

Örnek Olalım

Merhum Necmettin Erbakan’ın 1993’te adil düzen konferansları verdiğini söyleyen gazi  “bu konferanslarda her defasında şunu söylüyordu Erbakan hoca. Dünyanın önümüzdeki 15 yıl içinde sermayesi Çin, Hindistan ve doğuya kayıyordu. Çünkü Amerika’nın bu zulmü dünya milletlerini çökermişti. Bir zulümden diğer zulüme kaymanın manası yok. Ne yapalım. Biz Müslümanlar bir araya gelelim ve İslam birliğini kuralım. Ve onların hepsine örnek olalım, bütün insanlık mutlu günler yaşasın. Esas korku, halkı Müslüman olan ülkelerde demokratik yolla seçilen hükümetlerin kendi ülkelerini koruyan bağımsız politika gütme istekleridir.

Piyasaya Sürmek İstiyorlar

Eğer bunu seçilen hükümetler başarabilirse, batını en büyük korkusu budur. Onun için o ülkelerdeki yerleri işbirlikçi olmayan o milletlerin kendilerinden olanları sahanın dışına tutmak istiyor. Siyasi sahaya almak istemiyor. Onu göstermek istemiyor. Neden kendisine bağlı kendisinin menfaatlerini güdecek işbirlikçi politikacıları ön plana çıkarıp onları allayıp pullayıp her birini her defasında sömürü fark edilmesin diye bir yenisini getirip bir ümitle onu besleyerek piyasaya sürmek istiyor” şeklinde konuştu.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli