Anahtar Kelimeler:

Sakallı Açıklamalarda Bulundu

Sakallı Açıklamalarda Bulundu

 Haberlere Tepki Gösterdi

Keskin Belediye Başkanı Bayram Sakallı yazılı bir açıklamada bulunarak son zamanlarda kendisi ve Belediye hakkında çıkan haberlere açıklamalarda bulundu ve haberlerin asılsız, iftira ve yalan olduğunu belirtti…

Gerçeği Yansıtmıyor

Sakallı açıklamasında şunları söyledi: “Keskin Belediyesi hakkında birkaç gündür yerel basında çıkan haberler üzerine basın açıklaması hasıl olmuştur. Haberler tamamen yalan, iftira ve karalama dolu olup, bilgi ve belgeye dayanmamakta, gerçeği yansıtmamaktadır. Yerel basında Belediyemizle ilgili olarak Keskin’de temizlik işlerinin yapılmadığı, suların akmadığı, kanalizasyon sıkıntısı yaşandığı, Belediye’nin asli görevini yerine getiremediği, maaşların ödenemediği, 500 bin liranın da buharlaştığına dair tamamen iftira kokan iddialar mevcuttur.

Keskin’de Herkes Biliyor

Temizlik işleri konusunda Belediye ekiplerimiz traktör ve kamyonlarımız tarafından temizlik işlerini yapmakta olup, günlük rutin çalışma devam etmektedir. Bu haberin gerçeklikle alakası bulunmamaktadır. Tamamen yalındır. Su kesintileri konusunda uzun süreli kesintilerimiz olmamaktadır, bazı teknik arızalar nedeniyle kısa süreli kesintiler olmakta ise de sonra arıza giderilip, sularımız devamlı akmaktadır. Bunu da Keskin’de yaşayan tüm hemşehrilemiz bilmektedir. Bunlar Keskin’de yaşamadıkları için koynu saptırmaktadırlar. Haber gerçeği yansıtmamaktadır. Kanalizasyonlar konusunda hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır. Bu konudaki haber de bir bilgi ve gerçekliğe dayanmamaktadır. Tamamen yalan haberdir.

Keskin İçin Yapılanlar

Belediye’nin asli görevini yerine getirmediğine dair iddialar mevcuttur. Belediyemiz, maddi sıkıntı içinde olmasına rağmen bütün görevlerini yerine getirmekte olup, Keskin için tüm birimlerimiz çalışmaktadır. Keskin’de yapılan çalışmalar bunlara örnek teşkil etmektedir. Bu haberde de baştan aşağı iftira bulunmaktadır. Bugüne kadar Keskin girişindeki Köprülü Kavşak, Kız Öğrenci Yurdu (75 kişilik), Kredi Yurtlar Kurumu’nun yaptırdığı 300 kişilik yurt binası bitmek üzeredir. Anadolu Öğretmen Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi açılmıştır. Kekin Devlet Hastanesi YİH’e bağlandı ve ilçedeki sağlık sorununa büyük çözüm getirdi, ilçemizde SGK Kurumu Şubesi açıldı, Rahmi Pehlivanlı’nın evi ile ilgili çalışma bitmek üzere olup, ihale aşamasındadır, restorasyonuna bahar aylarında başlanacak, tarihi bir konak alınarak Gençlik Kütüphanesi yapılma çalışması sürmektedir. Bu çalışma da bahar aylarında sonuçlandırılacaktır. Taş Mektep restorasyonu tamamlandı, Hacı Taşan Kültür Merkezi tamamlandı, hizmete sunulma aşamasına gelmiş bulunmaktadır. Halk arasında Sulu Mağara diye bilinen Yer altı şehri turizme açılma noktasına gelmiş, Kültür e Turizm Bakanlığı’na devri tamamlanmak üzeredir. Çarşı merkezine Keskin 1 Uçağı yerleştirilmiş, etrafında bir Şehitler Parkı yapımı devam etmektedir. Bedesten’deki tarihi dükkanlardan bir kısmının restorasyonu bitmiş, kalanlar da bu yıl içinde tamamlanacaktır.

Keskin İçin Yapılacaklar

İçme Suyu Projesi. 8 milyon 150 bin liralık proje yüzde 50’si İller Bakası tarafından hibe şeklinde yapılacaktır.

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından Keskin-Çerikli arasındaki yol yapılırken, ilçe girişi ve ana caddelerin asfaltlanması sağlanacaktır.

Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde ilçe merkezindeki eski sanayi çarşısının Keskin Başçarşı Projesine dönüştürülmesi çabası devam etmektedir.

Keskin ilçesinin birinci derecede deprem bölgesinde yer alması nedeniyle riskli konutların yıkılarak depreme dayanıklı konutlar üretilmesi projesi bulunmaktadır.

İlçemizde merakla beklenen Cezaevi yapımı etüd projesi tamamlanmış olup, bütçesi 30 trilyonun üzerinde olup, yaklaşık 1600 kişilik bir ceza infaz kurumunun temeli ilkbaharda atılacaktır.

Keskin ilçemize doğalgaz verilmesi konusunda EPDK ve KIRGAZ ile görüşmelerimiz sürmekte olup, kısa süre sonra bu konuda netice alınması beklenmektedir.

İlçemizde hem erkek hem de hanımlar için yatılı Hafızlık Kurs Merkezi açılması planlanmakta olup, Diyanet İşleri Başkanlığı, İl ve İlçe Müftülüğüyle çalışmalar devam etmektedir.

Karıştıran Mesire alanının Tabiat Pakı yapılması konusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığıyla (9. Bölge Müdürlüğü) görüşmelerimiz devam edip, kısa sürede sonucu alınacak hale getirilmiştir.

İlçemizde, kültür, tarih, sağlık ve inanç turizmi konusunda çalışmalar yürütülmektedir. Bu kapsamda Karıştıran’daki kilise kalıntısı ile Üçler, Yediler ve Kırklar Tepelerinin inanç turizmine kazandırılması ile ilgili projelerimiz sürmektedir.

İlçemizde Yamaç Paraşütçülüğünün yapılması için Türk Hava Kurumu ile görüşmelerimiz sürdürülmektedir.

İlçemizdeki 6 mahallemizin ana yollarının bir kısmının kilit parke taşıyla kaplanması ve bazı park ve oyun alanlarının düzenlenmesi…

İlçemizdeki tarihi Fişekhane binasının Milli Mücadele’de Fişekhane Müzesi yapılmasına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlıklarıyla görüşmelerimiz devam etmektedir.

Çan Tepesi’nde Karıştıran gibi bir park ve rekreasyon alanı oluşturulması için Ankara Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yapılmış olup, bu çalışma ileriki günlerde değerlendirilecektir.

Yurt Kur’un eski cezaevinin yerine yaptırdığı 2 Blok öğrenci yurtlarının yanına bir blok daha yaptırılarak öğrenci kapasitesinin artırılması ve öğrencilerin Keskin’de kalması için bir çalışma planlanmış olup, Yurt Kur yetkilileri ile olumlu geçen bir görüşme yapılmıştır.

Ne Ödemesi Yapıldı?

Benim şahsım ve Belediyemle ilgili iddiası olanlar evraklarını ortaya koysun. Görev sürem boyunca bir usulsüzlük veya yolsuzluk asla olmamıştır ve olmayacaktır. Yapılan haberler iftira, yalan ve karalama niteliği taşımaktadır. Veremeyecek hesabımız asla yoktur. Ben bu konuda müsterihim. Maaşların ödenmediğine dair iddiaya gelince, Belediyemiz imkanları ölçüsünde personelin maaşlarını ödemeye çalışmaktadır. Bizim birinci önceliğimiz personelin maaşları konusudur ki, 17 Ocak 2013 itibariyle Belediyemize 2 milyon lira para gelmiştir. Bu paranın 1 milyon 335 bin lira elektrik ödemesine, 399,590 bin lirası memur ve işçi ödemelerine, 107.300 bin lirası acil icra ödemelerine, 172.740 bin lirası acil esnaf ödemelerine ayrılmış olup, toplamda 2 milyon 14 bin 630 lira ödeme yapılmıştır.

Veremeyecek Hesabım Yok

500 bin liranın buharlaştığına dair yalan ve iftira dolu iddiaya gelince, böyle bir olay söz konusu değildir. Bu tamamen yalandır, belgeye ve bilgiye dayanmadan ortaya atılmış bir sözdür. Bunu iddia edenlerin belge ve bilgiye dayanmadan nasıl böyle bir iddiayı ortaya attıklarını kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz. Bu konuda ve diğer yalan haberler konusunda hukuki mücadele başlatmış bulunmaktayız. Bütün bunların sebebine gelince. Keskin Belediyesi zor koşullar altında bir yandan hizmetlerini sürdürmeye  çalışmakta, bir yandan da personeline olan maaş ödemelerini yapmakta, çok fazla elektrik parası ödeyerek şehrimizin sularının kesilmemesi için büyük çba göstermektedir. Bizim bütün gayemiz hemşehrilerimizin su sıkıntısı yaşamaması ve  Keskin için hizmet etmektir. Keskin’e en iyi hizmeti sunmaktır. Bu iftiralar ve yalan haberler, birilerinin Belediye kaynaklarından faydalanma çabası ve bizim de buna müsaade etmeyen hassasiyetimizdir. Biz bu gibi iftiralar ve yalanlar karşısında asil bir şekilde durmaya devam edeceğiz. Veremeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Bütün iddialar ve o haberler gerçeği yansıtmamakta olup, iftiradan öteye geçmemektedir.

Halkımızın İçindeyiz

Biz her zaman halkımızın içinde yer almakta, halkımızla iç içe bütün çalışmalarımızı olarla beraber yapmaktayız. Bunun karşılığını da halkımızın samimiyeti ile görmekteyiz. Bugüne kadar Belediyemize ilgisini esirgemeyen Keskin halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ayrıca, bize her zaman desteğini esirgemeyen başta Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Beşir Atalay, Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Sayın Oğuz Kaan Köksal, Adalet Komisyonu Üyesi ve Kırıkkale Milletvekili Sayın Ramazan Can’a teşekkürlerimizi iletiyoruz. Belediyemize hiçbir zaman desteklerini esirgememişlerdir. Sayın Beşir Bey, Belediyemize büyük kaynak teşkil eden 2 milyon liralık yıl sonu desteği ile bunu göstermiştir. Bu para ile elektrik borçları tamamen, personel alacaklarının bir kısmı ve piyasa borçlarının bir bölümü ödenmiştir.

Geçmişimiz Geleceğimizdir

Biz kendimizden eminiz. Geçmişimiz geleceğimizin teminatıdır. Keskin halkı için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu iftira ve yalan haberler gelip geçicidir. Keskin halkı ve Keskin ilçemizin gelişmesi için çabalarımızı ve gayretimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Halkımız bu yalan ve iftiralara inanmasın. Biz onlar için çalışıyoruz. Kamuoyuna saygıyla…”



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli