Anahtar Kelimeler:

Hocalı Katliamı Unutulmaz

Hocalı Katliamı Unutulmaz

 Çelebi Unutmadı!

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Hocalı dramının, Türk milletine karşı işlenmiş bir insanlık suçu olduğunu belirtti.

Açıklamada Bulundu

Çelebi, yaptığı yazılı açıklamada, 25-26 Şubat 1992`de, Azerbaycan`ın Dağlık Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında Ermeniler tarafından gerçekleştirilen katliamın, 21. yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçtiğini vurguladı. Kasabadaki soydaşların, Ermeni acımasızlığının iğrenç yüzü, ağır ve kanlı saldırısıyla karşılaştığını ifade eden Çelebi, şunları kaydetti:

Neler Olmuştu?

"106`sı kadın, 63`ü çocuk, 70`ten fazlası yaşlı olmak üzere 613 Azerbaycanlı kardeşimiz hunharca ve alçakça katledilmiştir. Taşnak ve Hınçak terör örgütünün uzantıları, Türk Milletine olan düşmanlıklarını kan dökerek, masum sivil insanları yok ederek göstermiştir. Hocalı dramı, Türk Milletine karşı işlenmiş bir insanlık suçudur. Türk Milleti, katliamın faillerini her zaman katillik ve canilikle anacaktır.

Türk Milletinin Duası

Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast eden Ermeni caniliğini, aziz milletimiz lanet ve nefretle hatırlayacaktır. Tek millet, iki devlet halinde olduğumuz Azerbaycan Devleti`nin, esaret altında bulunan vatan toprağına kavuşması, Türk milletinin vazgeçilmez ve yeri doldurulamaz bir isteğidir. Türk milletinin duası, desteği de her zaman buna yönelik olacaktır."



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false