Anahtar Kelimeler:

Cenazeye Atalay'da Katıldı

Cenazeye Atalay

 Töreni Anlattı

Hugo Chavez’in cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’da katıldı. Atalay katıldığı töreni anlattı.

Törene İştirak Etti

Vefat eden Venezuella Devlet Başkanı Hugo Chavez, için cenaze töreni düzenlendi. Törene Hükümeti ve Türkiye’yi temsilen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay katıldı. Tören için dün Venezuella’ya giden Atalay, dün gerçekleştirilen törene iştirak etti. Hafta sonu Kırıkkale’ye gelmeyi planlayan Atalay Venezuella’ya giderken, törende Türkiye’nin taziye dileklerini iletti.

Açıklamada Bulundu

Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez`in başkent Caracas`taki resmi cenaze törenine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, törenin ardından açıklamada bulundu. Chavez`in hem kendi ülkesinde hem de özellikle Latin Amerika`da ve hatta kıta ötesinde ismini duyurmuş, önemli liderlerden biri olduğunu belirten Atalay, ``Politikalarını, görüşlerini hepten paylaşmayabilirsiniz, ama belirgin bir mücadele adamı, ilkeleri olan ve o ilkeleri için mücadele eden, ittifaklar kuran bir insandı`` dedi.

Latin Amerika Sarsıldı

Atalay, Chavez`in cenaze törenine özellikle Latin Amerika ülkelerinin hemen hepsinin devlet başkanı ya da başbakan seviyesinde katıldığına, kıta ötesinden de ciddi düzeyde katılımın olduğuna dikkat çekerek, ``Chavez`in ölümü Latin Amerika`yı adeta salladı`` ifadesini kullandı. Türkiye`nin de günümüzde daha önce hiç görülmemiş düzeyde dünyaya açılma dönemini yaşadığına dikkati çeken Atalay, Afrika açılımının ardından şimdi Güney Amerika`ya yönelik yeni irtibat, görüşme ve ziyaretler hayata geçirdiklerini kaydetti.

Üst Düzey Katılım Oldu

Atalay, Venezuela`nın hem petrol ülkesi, hem de Güney Amerika`da önemli aktör olarak Türkiye`nin belli seviyede ilişkiler yürüttüğü ülke olduğuna değinerek, dünyanın önemli petrol merkezlerinden biri olan Venezuela ile enerji alanında üzerinde çalıştıkları konular olduğunu dile getirdi. Chavez`in cenaze törenine de üst seviyede katılımı uygun gördüklerini söyleyen Atalay, Venezuelalı yetkililerin bundan çok memnun olduğunu aktardı.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli