Anahtar Kelimeler:

Bunun Da Hastası Var!

Bunun Da Hastası Var!

 Dövme Tutkusu

Giderek Yaygınlaşıyor

Bir dönem gençler arasında belirli bir akımın modası olarak ortaya çıkan dövmeler günümüzde her yaştan insan arasında gittikçe yaygınlaşıyor.

Dövme Sektör Haline Geliyor

Özellikle gençler arasında yaygınlaşan ve cilt altına enjekte edilerek kalıcı renk değişikliğini sağlayan dövmelere olan ilgi ilimizde de gün geçtikçe artıyor. Artan bu tutkunluk dövme sektörünün de hızla büyümesini sağlıyor. İlimizde uzun yıllardır dövme işiyle uğraşan Halil Uygun ilimizde bu işi profesyonel olarak yapan kişilerden. Zafer Caddesi’nde açtığı dükkanla bu işi profesyonel ve hijyenik bir ortamda yapan Uygun, ilimizde dövmenin her kesimden vatandaş arasında yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

11 Yıldır Yapıyor

11 yıldır bu işi yaptığını dile getiren Uygun, 18 yaşından 82 yaşına kadar her yaş grubundan vatandaşın dövme yaptırdığını belirtti. Dövme işinde en temel konunun hijyen olduğuna dikkat çeken Uygun, vatandaşların bu anlamda dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. Hijyene dikkat edilmediği takdirde hastalıklara neden olacağının altını çizen Uygun, dövme yapan kişilerin de bu konuya özen göstermesi gerektiğini ifade etti.

19 Saat Süren Dövmeler Var

Kişinin kendi getirdiği veya çizdiği resimden özel tasarımlara kadar her türlü dövmeyi yaptıklarını belirten Uygun, dövmelerin fiyatlarının da şeklin santimetre karesine göre değiştiğini söyledi. Dövme yapımının objenin boyutuna göre değiştiğine dikkat çeken Uygun, “5 dakikada yaptığımız dövmelerde var, saatlerce uğraştığımız dövmelerde. Özellikle 6 boyutlu dövmeler oldukça uzun bir zamanda yapılıyor. Şu ana kadar mesela en uzun 19 saat süren bir dövme yaptım” diye konuştu. Dövmenin yanı sıra yine son günlerin modası olan piercing modasının da ilimizde yaygınlaştığına dikkat çeken Uygun, bu anlamda vatandaşları piercing taktırırken titanyumdan olmasına dikkat etmeleri konusunda uyardı. 



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false