Anahtar Kelimeler:

Öğretmen okulları 165 yıl önce kuruldu

Öğretmen okulları  165 yıl önce kuruldu

 Tören yapıldı

Öğretmen okullarının kuruluşunun 165’inci yıl dönümünde Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından kutlama programı gerçekleştirildi.

Öğrencilerden folklor ve tiyatro

Bir ülkenin her alanda gelişmesini sağlayan öğretmenlerin yetiştirildiği okulların kuruluşunun 165’inci yıl dönümü kutlandı. İl Kültür Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen kutlama törenine, Milli Eğitim Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Müdürü H. Ali Okur, Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kutlu, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından hazırlanan kutlama programı çerçevesinde öğrenciler tarafından hazırlanan folklor gösterisi ve “Komşu Köyün Delisi” isimli tiyatro oyunu sergilendi.

Fakülteler üstlendi

Tören sırasında konuşan Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Yeşilyurt, öğretmen adayını ve öğretmen yetiştirmenin tarih boyunca önemli bir misyonu olduğunu dile getirdi. Öğretmenlerin ülkelerin ekonomik sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için en önemli görevi üstlendiğine dikkat çeken Yeşilyurt, bugün öğretmen yetiştirme görevini Eğitim Fakültelerinin üstlendiğini söyledi.

“Eğitim söz söyleme sanatıdır”

976 yılından bu yana öğretmen yetiştiren okulların öğretmen liseleri adını alarak ortaöğretim kurumlarına dönüştürüldüğünü vurgulayan Yeşilyurt, 1990 yılında kurulan Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi’nin bugüne kadar bin 812 öğrenci mezun ettiğini belirtti. Konuşmasında öğretmenlik mesleğinin gereklerine de değinen Yeşilyurt, “Sevgili öğretmen adayları eğitim söz söyleme sanatıdır, Eğitim kin tutmamaktır, sevgidir, barıştır, bilgidir.

Sizler Birer Servetsiniz

Sizler ülkemizin en büyük değeri ve servetisiniz” diye konuştu. Programın katılımcılarından Eğitim Fakültesi Dekanı Kutlu ise yaptığı konuşmada toplumsal değerlere vurgu yaparak öğretmenlerin bu değerleri aktarmada önemli bir görevi olduğunu dile getirdi. Çocukların öğrenimlerinin yanı sıra erdemli birer vatandaş olarak yetiştirilmesinin önemine değinen Kutlu, öğretmen adaylarının mesleklerini bu unsurların farkında olarak yapmaları gerektiğini belirtti. 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli