Anahtar Kelimeler:

Protokol İmzalanıyor

Protokol İmzalanıyor

 Vali Açıkladı

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Yeşil Vadi ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Nisan ayında protokol imzalayacaklarını ve güzel geniş çaplı bir etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Törenle Protokol İmzalanacak

Vali Ali Kolat, yaptığı açıklamada, kentte tüm Kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşları ile birlik ve beraberlik içerisine huzur içerisinde çalıştıklarını belirterek, halkın huzur ve güvenliği, refah seviyesinin artması için canla başla fedakarca çalışma yürüttüklerini kaydetti. Kente yaklaşık 2 milyar lira yatırım yapılacağını açıklayan V Ali Kolat, Yeşil Vadi Projesi ile kentin canlanacağını ve değişeceğini, Nisan ayı içerisinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile milletvekillerinin de katılacağı törenle protokol imzalanacağı müjdesini verdi.

Hazır Çalışmalar Var

Ali Kolat, Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi`nin belirli bir aşamaya geldiğini, konu ile ilgili dosyaların Bakanlar Kurulu Kararı`na sunulacağını, işlemlerin son aşamaya geldiğini belirterek, Yeşil Vadi ile ilgili de mesafe alındığını ifade ederek, şöyle konuştu: "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Nisan ayında protokol imzalayacağız. Güzel geniş çaplı bir etkinlik düzenleyeceğiz, Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay ve kent milletvekillerimizin katılmasını bekliyoruz. Kırıkkale`nin yatırımları hemen her alanda eğitim, sağlık, tarım, ulaştırma, enerji, gençlik spor, sosyal hizmetler, aile planlama, emniyet ve güvenlik birimleri olsun bunun gibi diğer kurumların olsun projeleri yatırımları var. onlar takip ediliyor. Yaklaşık 2 milyar lira civarında bir yatırım yapılacak. 750 Milyon lira bu güne kadar harcama yapıldı. Periyodik olarak devam ediyor. Bu projelere her il belirli bir bütçe ayırıyor bununla ilgili maddi yatırım programına alınmış ödeneği hazır çalışmalar var."

Çarşılar Restore Edilerek

Hızlı tren ile ilgili olarak çalışmaların son sürat ve iyi gittiğini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım`ın projeyi yakından takip ettiğine dikkat çeken V Ali Kolat, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle Yozgat- Sivas arasında ciddi manada fiziki gelişme söz konusu. Kırıkkale- Ankara arasında da projesi yapıldı. İhalesi yapıldı. Çalışmalar yakında başlayacak. Terminal kavşağına yapılması planlanan köprülü kavşağın ihalesi ise bir kaç güne kadar yapılacak. Sürekli olarak Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cihat Turhan ile görüşüyoruz. Kentin gelişmesi için Yeşil Vadi`nin çok önemli. Yeşil Vadi Projesi devreye girmesi dahilinde Ankara`yı ilimize çekmeye çalışacağız. Ayrıca Keskin`de Rahmi Pehlivanlı`nın evini restore edeceğiz. Yine başka konağın tahsisini Kültür Bakanlığı`na vereceğiz, Milli Kütüphane olarak hizmet edecek. Tarihi bedesten, Taş Mektep, çarşılar restore edilerek Beypazarı türü Yeşil Vadi ile bağlantılı şehir insanının da gidip gelebileceği ziyaret edebileceği bir alan oluşturmayı planlıyoruz."



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli