Anahtar Kelimeler:

Renkli 1 Mayıs Şenliği

Renkli 1 Mayıs Şenliği

 Meydanda Kutlama Yapıldı

Kırıkkale’de ilk defa İşçi Bayramı olarak bilinen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sendikalar tarafından ortak bir platformla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran işçiler davul zurna ve halaylar eşliğinde 1 Mayıs’ı kutladı.

Kutlamaya Yoğun İlgi

İşçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan ve işçi bayramı olarak kabul edilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kırıkkale’de büyük bir coşku ile kutlandı. Bazı sendikalar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen kutlama renkli görüntülere sahne oldu. Türküler ve halaylar eşliğinde yapılan kutlamaya yediden yetmişe her yaştan vatandaş katıldı. Petrol İş Sendikası, Türk Metal Sendikası, Eğitim Sen, Türkiye Emekliler Derneği, Tüm Emekli Sen, SES, BES, ADD ve Alevi Kültür Derneği tarafından ortak bir platform oluşturularak gerçekleştirilen kutlama programına DİSK, Cumhuriyet Halk Partisi ve Saadet Partisi de destek verdi. Büyük bir şenlik havası eşliğinde gerçekleştirilen kutlamalarda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Bugün Emeğin Bayramının Kutlandığı Gün

Meydandaki renkli kutlamalarda yapılan konuşmalarda 8 saatlik iş günü talebiyle 1800’lü yıllarda işçilerin başlattığı 1Mayıs mücadelesi tüm işçilerin ortak bayramı ve dayanışma günü olarak nitelendirildi. Kırıkkale’nin de bir işçi kenti olduğunun vurgulandığı 1 Mayıs kutlamasında bu bayramın Kırıkkale’de kutlanıyor olmasının ayrı bir anlamı olduğu belirtildi. Dernek ve sendika yöneticilerinin konuşmaları ile başlayan kutlama programında işçi haklarına değinilerek çalışma şartlarının iyileştirilmesi vurgusu yapıldı. 1 Mayıs’ın ülkenin her yerinde büyük bir coşku içinde kutlandığına değinen Eğitim Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin konuşmasında kapitalizmin içinde bulunduğu krizde tarihin yeniden yazıldığını ifade ederek tüm dünyada emekçilerin uzun çalışma saatlerine karşı mücadele ettiğini söyledi.

1 Mayıs’ı Türküler Eşliğinde Kutladılar

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce de konuşmasında verilen mesajların daha mutlu bir Türkiye ve daha güzel bir dünya için önemli olduğunu ifade etti. Dünyadaki ve ülkemizdeki işçilerin çalışma koşullarını değerlendiren Aslıyüce dünya siyasetinde ve ekonomisinde egemen güçlerin varlığına dikkat çekti. Petrol – İş Genel Mali Sekreteri İbrahim Doğangün yaptığı konuşmada 33 yıldır ilk defa meydanlarda yapılan kutlamanın önemine değinerek, İstanbul’daki kutlamalara izin verilmemesini eleştirdi. Konuşmaların ardından katılımcılara Kardeş Türküler grubunun ünlü solisti Feryal Öney sahne aldı. Türk Halk Müziğinin güçlü seslerinden olan Öney, İç Anadolu Bölgesi’ne ait türküler eşliğinde meydandaki coşkulu kalabalığa müzik ziyafeti yaşattı. Halaylar çekip oyunlar oynayan işçiler 1 Mayış İşçi Bayramını renkli görüntüler eşliğinde coşkulu bir şekilde kutladılar. 



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false