Anahtar Kelimeler:

Önemli Bir Açıklama

Önemli Bir Açıklama

 Neden Bir Sivil Uçak

Fabrikası Kurmayalım?

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, “Eskişehir’de, yan sanayisi ile birlikte çok büyük bir askeri havacılık sanayi tesis ettiysek, aynı yapıyı sivil uçakta da kurabileceğimize inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

Yerli Uçak İçin Tohumlar Hazır

İstanbul Ticaret Odası Prestij Yayınları arasına katılan “Hayallerini Uçuran Adam Nuri Demirağ” isimli kitap, dönemin ekonomisine, sosyal ve siyasi yaşantısına da ışık tutuyor.

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, kitabın takdim yazısında, adım adım büyük Türkiye modeline ilerlerken yerli sivil havacılık sanayimizi geliştirmek zorunda olduğumuza dikkat çekti.

Yerli Sermayeli Uçak

Cumhuriyetin ilk yıllarında Türk özel ve kamu sektörünün Nuri Demirağ öncülüğünde yerli sermaye ile uçak üretmek için ilk tohumları atmış olduğunu hatırlatan Başkan Yalçıntaş, “Eskişehir’de, yan sanayisi ile birlikte çok büyük bir askeri havacılık sanayi tesis ettiysek, aynı yapıyı sivil uçakta da kurabileceğimize inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz. İTO Sanayi İhtisas Komitesi’nin bu konuda hazırladığı bir proje var. Sanayici, akademisyen, mimar ve mühendis kadrolarının birlikte hazırladığı bu proje, bir yol haritası niteliğinde” dedi.

Rehberimiz Nuri Demirağ

Başkan Yalçıntaş, İTO’nun büyük mucit ve müteşebbis Nuri Demirağ’ın hayatını, günümüz iş dünyasına rehber olması için kitaplaştırdığını dile getirdi. “Tüm servetini, büyük Türkiye hayalini gerçekleştireceğine inandığı projelere, yatırımlara harcayan Nuri Demirağ’ın ve yol arkadaşlarının hikâyesini öğrenmek; Türk mühendisinin ve müteşebbisinin inandığı her şeyi yapabileceğine bir kez daha tanıklık etmektir” ifadesini kullanan Başkan Yalçıntaş, herkesi geçtiğimiz yüzyıla damgasını vuran, ama ne yazık ki yeterince tanınmayan mucit, müteşebbis, cesaret ve vizyon sahibi Nuri Demirağ’ı tanımaya davet etti.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false